Doplöv bland höstlöv
Foto: Ellinore Nilsson

Doplövet – en gåva vid dopet

När barnet döps får det ett vackert doplöv i glas med sitt namn uppsatt i dopträdet i kyrkan för att uppmärksamma alla som döps i församlingen. Varje löv är unikt liksom varje barn.

Dopträdet i kyrkan fylls på med löv efter varje dop. Trädet växer med nya fina löv för att uppmärksamma alla som döps i församlingen.

Några månader efter dopet får dopfamiljen en inbjudan att komma till en familjegudstjänst och hämta barnets doplöv. Inbjudan kommer med post.

Foto: Ellinore Nilsson

Dopträden finns i alla pastoratets fem kyrkor och samtliga är tillverkade och formgivna av P-O Davidsson som är verksam vid smedjan i Wira Bruk.

Doplöven är handgjorda av spill-glas i ugn som inte släpper ut koldioxid och de är tillverkade i Åre Glashytta.

Barn & unga

Vi erbjuder en bred barnverksamhet med allt från öppen förskola, babycafé, skapargrupper, lovverksamhet med mera. I våra barnverksamheter är både medlemmar och den som inte är medlem välkommen.