Bilden visar två personer med ryggsäckar som är ute och går.
Foto: Johannes Frandsen/ IKON

Upplev påskens sorg och glädje under egen vandring – så gör du!

Nyhet Publicerad Ändrad

Upplev påsken under två vandringar som du genomför på egen hand, när det passar dig – en i Karlslund och en i Sommarro. Här kan du ladda ner kartorna, som rymmer förslag på stopp och några ord på vägen.

Vandringen i Karlslund är den första påskvandringen och den inriktar sig på det svarta och svåra i påskberättelsen – på sveket och sorgen. Den andra vandringen, i Sommarro, fokuserar på ljuset, glädjen, kärleken och hoppet. Den som vill uppleva båda vandringarna, tar förslagsvis Karlslund först.

Längtan efter förändring

– Under påsken rör vi oss från mörker till ljus och det passar också in på den tid vi lever i nu, säger prästen Moni Höglund. Många har levt och lever med oro och säkert många gånger undrat: ”När ska det vända”? Vi längtar efter ljus, att få träffa varandra och nytt liv.

Här kan du ladda ner de två vandringarna

  • Karlslund. Mörker, svek och sorg. 3,2 km. Med den här påskvandringen kan du gå in i påskens drama. Samtidigt får du möjlighet att reflektera över ditt eget liv – och över pandemin, som för många har inneburit väntan, ensamhet och även död. Ladda ner kartan med förslag på stopp och några ord att fundera över (pdf).
  • Sommarro. Ljus, kärlek och hopp. 2,4 km. Påskens budskap är att ljuset segrar över mörkret och att livet segrar över döden. Vandringen låter oss stanna upp och reflektera kring ljuset, våra vägval och att kunna lyfta blicken.  Ladda ner kartan med förslag på stopp och några ord att fundera över (pdf).
  • Vill du ha kartorna utskrivna men saknar egen skrivare? Kontakta informationsservice på telefon 019-15 45 00, så kan vi skicka kartorna till dig med posten.
  • Vandringarna har planerats av Charlotta Hedström, Moni Höglund, Agneta Larsson och Per Rådehed.