Other languages with Google Translate

Körer i Nikolai

Här kan du läsa mer om Nikolai församling i Örebros körer. Det finns en kör för alla åldrar! Välkommen!

S:t Nicolai Motettkör
Onsdagar kl. 18.45 i Nikolai församlingshem

S:t Nicolai Motettkör är en blandad kör som bland annat sjunger större körverk. Är du intresserad ta kontakt med Karl-Magnus.Jansson@svenskakyrkan.se

Vox Nicolai
Torsdagar kl. 18.00 - 20.00 i Nikolai församlingshem

Kören Vox Nicolai började som en projektkör för kortare musikprojekt som framfördes i S:t Nicolai kyrka. Kören har nu etablerats till en damkör för yngre vuxna som övar varje vecka på terminerna. Det är framförallt universitetsstuderande men alla är välkomna. Är du intresserad av att sjunga i Vox Nicolai så ta kontakt med musiker Marie.Spangberg@svenskakyrkan.se för att anmäla ditt intresse och provsjunga. Du bör ha lite körvana sedan tidigare.

S:t Nicolai Seniorkör
Tisdagar kl. 13.00 i Nikolai församlingshem.

Kören vänder sig till alla sångsugna seniorer. Är du van eller ovan körsångare? Vi välkomnar alla. Efter sången är det fika på Café Nikolai om man önskar. Är du intresserad kontakta Marie.Spangberg@svenskakyrkan.se.

S:t Nicolai Ungdomskör - från årskurs 8
Tisdagar kl. 17.00 - 18.30 i Nikolai församlingshem.

Kören sjunger en blandad repertoar med både sånt man känner igen och nya saker. Det är mycket stämsång, men det finns också utrymme för solistiska inslag,  eller instrumentspel för den som har sådana kunskaper. Kören medverkar vid gudstjänster och andra event i S:t Nicolai kyrka. Kontakta församlingens musikpedagog Mirjam.Blomberg@svenskakyrkan.se för anmälan eller övriga frågor.

Barnkören Tonfjärilarna - 6-10 år
Måndagar kl. 17.30 - 18.20 i Nikolai församlingshem.

Alla som gillar att sjunga kan vara med. Vi övar varje måndag och framträder några gånger varje termin i S:t Nicolai kyrka i samband med Mässa för Små och Stora.

Barnen bjuds på frukt. För vuxna som väntar finns möjlighet att sitta en trappa ner, där man också kan göra sig en kopp kaffe eller te.

Vill du veta mer?

Karl Magnus Jansson

Musik, Organist, Nikolai församling, Örebro pastorat

Marie Spångberg