Foto: Ulla-Carin Ekblom

”Konsten ska röra om” – stort reportage om Open Art i ”Örebro – Mitt i livet”

Nyhet Publicerad Ändrad

I sommarnumret av magasinet ”Örebro - Mitt i livet” möter vi en av Open Arts alla utställande konstnärer: Mattias Käll. Genom sin konst vill Mattias Käll rör om och tvinga åhörarna att reflektera. Han själv påverkas av hur mycket saker väger...

Open Art 2024 bjuder på en mängd olika spännande och oväntade konstverk. Sju av dem finns i eller omkring S:t Nicolai kyrka, mitt i Örebro.

I sommarens nummer av magasinet "Örebro - Mitt i livet" berättar Mattias Käll om sitt skapande, vad som driver honom och varför han ville ställa ut en del av sitt konstverk Carbon Capture Storage i S:t Nicolai kyrka.

Läs också om Ola Fridebland och vad en ungdomscoach gör på allaktivitetshuset Tegelbruket. ”Vardagsbilden handlar om hopp”, säger Ola.

Och visste du vad som är speciellt med alla våra kyrkors Närketorn? Passa på att ta del av Erik Lindstrands förklaring, i ”Numrets kulturarv”.

Läs också:

Bara goda grönsaker i Sollidens kök

Så kan du välja en återbrukad gravsten

Besök berömda Tångeråsa kyrka i sommar

Tidningen landar i brevlådan runt den 14 juni. Den går också bra att läsa digitalt här på webben. Klicka på tidningens omslag, eller på länken under bilden, så kommer du till senaste numret.

Örebro - Mitt i livet 2 2024 Foto: Ulla-Carin Ekblom - Bläddra i tidningen på issuu.com

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Grön bild med snirkliga teckningar som signalerar sommar. Glass, fotboll, spade, människor som dansar, noter.

Medmänsklighet tar inte semester – välkommen till Svenska kyrkan i Örebro i sommar

Kyrkan är öppen. Vi finns här för dig. Vi fyller din sommartid med möjlighet till möten och upplevelser. Och du kan alltid fika för liten peng. Här hittar du allt som är på gång i sommar hos Svenska kyrkan i Örebro – och vi kan göra det tack vare våra medlemmar.

Konst vid en kyrka

Open Art vid S:t Nicolai kyrka i Örebro

Sommaren 2024 är det återigen dags för den stora utomhusutställningen Open Art i Örebro. Självklart är Svenska kyrkan med och erbjuder utställningsplatser i och utanför S:t Nicolai kyrka i centrala Örebro. Kom och upplev alla konstverk på plats!

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro

”Konsten ska röra om” – stort reportage om Open Art i ”Örebro – Mitt i livet”

Publicerad:

I sommarnumret av magasinet ”Örebro - Mitt i livet” möter vi en av Open Arts alla utställande konstnärer: Mattias Käll. Genom sin konst vill Mattias Käll rör om och tvinga åhörarna att reflektera. Han själv påverkas av hur mycket saker väger...

Tre röster om kyrkans plats och funktion i nya "Örebro - Mitt i livet"

Publicerad:

En byggnad för stillhet. En plats för gemenskap. Utför ett viktigt socialt arbete. Kyrkan har en bred betydelse och viktig funktion i samhället. I vårens nummer av magasinet "Örebro - Mitt i livet" berättar Fredrik, Signe och Luis om vad kyrkan betyder för just dem.

Julen är här! – kolla in nya numret av ”Örebro – Mitt i livet”

Publicerad:

”Maria är min idol!”. Journalisten Eva Ejdeholt, som samlat på små krubbor i många år, reflekterar ofta kring julkrubbornas figurer. Du möter henne, och många andra, i nya numret av ”Örebro – Mitt i livet”.

Redaktion och kontakt

Vi som arbetar med detta nummer av tidningen "Örebro – Mitt i livet" är Joakim Arenius, Cecilia Andersson, Therese Blixt, Cathrine Gustavsson, Agneta Larsson, Johanna Sjölin, Matti Tordsson, Christian Wallentin och Eva von Walter.

Du når oss på telefon 019-15 45 19 eller e-post orebro.mittilivet@svenskakyrkan.se. Du kan också skicka e-post direkt till cathrine.gustavsson@svenskakyrkan.se

"Örebro – Mitt i livet" ges ut av Svenska kyrkan i Örebro och distribueras fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Örebro pastorat.