Foto: Olya Adamovich från Pixabay

Fredsvandring från S:t Mikaels kyrka till Vivalla söndag 24/10

Söndagen den 24 oktober arrangerar Svenska kyrkan en fredsvandring, som också är finalen för "Mänskliga rättighetsdagar i Örebro". Vi gör flera stopp då vi får lyssna till inspirerande talare från olika föreningar. Den som vill, inleder med fredsgudstjänst i S:t Mikaels kyrka kl. 10 och lunch i Kyrkparken kl. 11. Vandringen startar kl. 12.

Mänskliga rättighetsdagar i Örebro pågår19–24 oktober och arrangerades av civilsamhället i samarbete med Örebro kommun. Finalen är fredsvandringen som Svenska kyrkan anordnar söndagen den 24 oktober tillsammans med RF SISU, Gemensam förening i Vivalla, föreningen Starka broar (som arbetar med kvinnor, barn och ungdomar) och Folkets hus Vivalla m.fl.

Fredsvandringen med spännande talare: start kl. 12

• Vandringen startar kl. 12 vid S:t Mikaels kyrka, Hjärstavägen 33 (buss nr 6). Vandringen går sedan från kyrkan och genom Baronbackarna till Vivalla fotbollsplats, Vivallaskolan, Vivalla centrum och Folkets hus Vivalla. Vi vandrar under parollen "Tillsammans gör vi fred".
  • Det blir flera stopp då vi får inspiration från olika talare – från föreningsmedlemmar och aktiva i områdena Hjärsta, Baronbackarna och Vivalla. Dit hör Tro möter tro (nätverk för religionsdialog i Örebro), fotbollsklubben BK EttFyra , föreningen Starka broar (som arbetar med kvinnor, barn och ungdomar), Folkets hus Vivalla samt Lena Sörbö, rektor för Vivallaskolan.
  • Kl 13 blir det avslutning i Folkets hus Vivalla, med musik och fika. Välkommen att vandra med!

Fredsgudsjänsten: start kl 10

• För dig som vill starta vandringen med gudstjänst, har vi en fredsgudstjänst i S:t Mikaels kyrka kl. 10 där Moni Höglund predikar.

Lunch i kyrkparken kl. 11, föranmälan krävs

• Efter gudstjänsten, kl. 11, serveras lunch i Kyrkparken utanför S:t Mikaels kyrka. Lunchen är kostnadsfri, men föranmälan krävs. Anmäl dig till lunchen genom att ringa Svenska kyrkans informationsservice på tfn 019-15 45 00 senast 15/10.

Fredsvandringen finns också som Facebook-event.

Vill du veta mer om fredsvandringen?

Moni Höglund

Präst, Församlingsherde, Mikaels församling, Örebro pastorat

Åsa Nausner

Strateg, Enheten för utvecklingsstöd, Kansliet för Örebro pastorat, Örebro pastorat

Mikaels församling

Adress:
S:t Mikaels kyrka
Hjärstavägen 33
mikaels.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Mikaels församling

Till Mikaels församling på Facebook

För bokningar och frågor ring:

Informationsservice: 019-15 45 00
(öppet mån–tors kl. 9–17, fre kl. 9–16. Lunchstängt kl. 12–13).

För kontakt med Mikaels församlingsexpedition ring:
Ulrika Sövig, 019-15 47 47
Anne-Marie Östberg, 019-15 47 42

Församlingens kyrka:
S:t Mikaels kyrka
är öppen för enskild andakt och möjlighet att tända ljus:
Tisdag-torsdag 9.00-15.00
Fredag 9.00-13.00

Samt under följande gudstjänsttider:
Måndagar 15.00 Veckomässa
Onsdagar 8.30 Morgonbön