Fyra frågor till Victoria Lindström

Nyhet Publicerad

Vi ställda fyra snabba frågor till vår stipendiat som fått Ribbings stipendium. Om hur den musikaliska banan startade, om vad som inspirerar och vad som är på gång just nu...

1.       Vad är det som lockade dig att börja spela violin? 

När jag var liten ville jag egentligen börja spela gitarr som min pappa gjorde, men det var så lång kö till Kulturskolan, så mina föräldrar tyckte att kunde börja spela något annat så länge. Jag minns att vi gick på en prova-på-dag på Kulturskolan och där provade jag bara fiol och flöjt. Och sedan blev det fiol! Jag har inte tänkt på att byta till gitarr eller något annat instrument sedan dess och jag är jätteglad att jag valde att spela just fiol. 

2.       Vad har du på gång just nu och ser fram emot?

Just nu har jag fått ett längre kontrakt i Norrlandsoperans symfoniorkester och är här och spelar med dom fram till januari. Vi har en opera och lite andra symfoniorkesterprojekt framför oss som ska bli väldigt roliga! 

3.       Vem inspirerar dig?

Det finns väldigt många som inspirerar mig, framförallt vänner och musiker som jag träffar på i min vardag. Jag inspireras också väldigt mycket av mina lärare som jag har haft genom åren. 

4.       Vad har du för planer inför framtiden? 

Just nu tycker jag det är roligt att få prova på att frilansa och testa lite av varje. Men så småningom hoppas jag att jag kan få en fast tjänst i en orkester!