Sommaräng med lavendel.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Musik i sommarkväll

Under sommaren anordnar Borgs församling en serie med konserter i Skärkinds kyrka, Borgs kyrka, Vånga kyrka och Kimstads församlingshem. Varmt välkommen!

Onsdag 26 juni

19.00 Musik i sommarkväll: En musikalisk resa

Skärkinds kyrka

Musik med Irma Åkesson och Pema Reman “En musikalisk resa”

Onsdag 3 juli

Musik med Pontus Helander & Lisa Tilling

Onsdag 10 juli

Kimstads församlingshem

Musik med Martina och Sara!

Onsdag 17 juli

Kimstads församlingshem

Jazzkväll med elever från musikgymnasiet

Onsdag 24 juli

18.00 Våffelservering

19.00 Musik i sommarkväll: Allsångskväll

Kimstads församlingshem

Allsångskväll med Mikael “Micke” Wittwång, Maria Tillberg och Therese “Tessan”
Hammarberg.

Onsdag 31 juli

Musik med Ann-Sofie Nordh & Fredrik Ingå

Onsdag 7 augusti

19:00 Musik i sommarkväll: Hyllning till Alice Babs 100 år

Vånga kyrka

En musikalisk hyllning till Alice Babs 100 år. Musik med Marcus Österlund och Ann-Christine Hallgren

OBS! Det står att konserten börjar kl.18.00 i sommarens På gång-blad. Detta stämmer inte utan det ska vara kl.19.00 och ingenting annat.

Onsdag 14 augusti

19:00 Musik i sommarkväll

Borgs kyrka

Musik med Emma-Lisa med vänner

Vad händer i sommar?

Funderar du på vad du ska hitta på under sommarmånaderna? Här hittar du information om bland annat sommarcaféer, sommarkyrkor och sommarens musik. Hoppas att vi ses!

Kimstads kyrka

Kimstads kyrka, med anor från medeltiden, anses vara en av Sveriges ståtligaste barockkyrkor. Den känns lätt igen på de båda ryttarfigurerna på takåsen. Enligt legenden föreställer de två prinsar, som kämpade om landets krona år 1060.

Borgs kyrka

Borgs kyrka är en typisk sengustavianska kyrkobyggnad med ett stort ljust kyrkorum och sparsam utsmyckning. Den enkla kyrkan och den vackra kyrkogården har gjort den till en populär dopkyrka.

Skärkinds kyrka

Skärkinds kyrka öppnades 1836 och ligger två mil sydväst om Norrköping. Väggar och tak pryds av hundratals jugendrosor som tillsammans med det öppna och ljusa kyrkorummet skapar en unik och hemtrevlig kyrka.

Vånga kyrka

I Vånga finns två kyrkobyggnader. En som fungerar som kyrka idag och en som tidigare har varit kyrka och under några år var gravkapell, men som nu sällan används. Den gamla kyrkan helgades åt S:t Olof och rester av den finns kvar öster om den nuvarande kyrkan.