Foto: Mobilplant

Försäljning av planteringslådor

Nyhet Publicerad Ändrad

För den som inte själv hinner gå till kyrkogården och vattna så ofta finns en praktisk lösning i form av en planteringslåda för växterna med en vattentank under

Upptäck fördelarna med en planteringslåda och undvik konkurrens av rötter från träd, buskar och häckar. Med bra jord och blommor blir det en praktrabatt. Fyll på vatten 5-6 gånger under säsongen.

PRISER PLANTERINGSLÅDA

Planteringslåda 60 x 40 cm 700 kr
Planteringslåda 65 x 30 cm 650 kr
Planteringslåda 60x40 cm ink jord och montering 1095 kr
Planteringslåda 60x40 cm ink jord och montering 1045 kr
Byte av jord och sugband i befintlig planteringslåda 275 kr

Jord

JORD

Vi rekommenderar att jorden bör bytas en gång per år. Använd gärna urnjord/ U-jord. Det finns fler alternativ, men för nya användare är dessa jordar de säkraste under de första 1-2 åren då man skaffar sig erfarenhet av lådorna.

SUGBAND/ SUGFILT

I överlådan har man planteringsjord och från den hänger det ner sugband av filt till den underliggande vattenlådan. Vid nyköp av planteringslåda ingår sugband. Behöver man köpa nytt band kontaktar man vaktmästare/ kyrkogårdsförvaltningen.

BLOMMOR

Då planteringsdjupet i lådan är begränsat är den inte lämplig för perenna växter eller rosor, utan endast s.k. sommarblommor, utplanteringsväxter och liknande. Förslag kan vara begonia, lobelia, margariter, pelargoner, tagetes, silverek, penséer