Älska din nästa. Fast på avstånd

Här uppdaterar vi löpande om det ansvar pastoratet tar för verksamhet och besökare genom riktlinjer och direkta åtgärder. De skärpta allmänna råden i länet kommer att tillämpas mycket strikt i vårt pastorat, av omsorg både om våra året-runt-boende och våra tillresta vänner. Vi inbjuder dig att delta i gudstjänst och verksamhet men på ett annat sätt än förut.

Vill du ha någon att prata med?

Behöver du tala med präst eller diakon tveka inte att ringa - vi finns här för dig - se information och kontaktuppgifter till präster och diakonipersonal här
(klicka på länkarna)

Digital arbetsplats
Foto: Illustration: Julia Åström

Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt. Just nu extraöppet på grund av coronapandemin.

Kyrkogårdsförvaltningens åtgärder under pandemin

Kyrkogårdsförvaltningen följer riktlinjer från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation för utökad begravning.

Foto: Mikaela Lindholm

Kyrkorna hålls öppna (se dagar och tider i kalendern) och då kan du som vill gå in, tända ett ljus och sitta ner i enskild andakt. Vänligen respektera markeringar vid sittplatser samt att följa skyltning för in- och utgång. Om möjligt gå in genom en entré och ut genom en annan.

Tänk på att använda handsprit, tvätta händerna och hålla avstånd i kyrkor och på kyrkogårdar.