Dop

Att boka dop

I vår församling finns möjlighet till dop i Gnarps kyrka, Jättendals kyrka, Harmångers kyrka och Strömsbruks kyrka.

Önskar ni dop i hemmet brukar vi kunna tillgodose det men då finns tyvärr ingen möjlighet till medverkan av kantor. Vi har fasta "doplördagar" i våra olika kyrkor (kl 11, 12 och 13) som går på ett rullande schema.

Kontakta församlingsexpeditionen för att boka dop antingen på telefon 0652-74 73 00 eller maila nordanstigskustens.forsamling@svenskakyrkan.se

Dopgudstjänsten

När ni bokat tid för dop hör prästen som ska döpa av sig till er. Ni får möjlighet att tillsammans med prästen planera dopgudstjänsten. Då kan ni också ställa frågor och prata om vad dopet betyder och få svar på praktiska frågor. Ni får gärna förbereda er genom att läsa mer om dopet  här(när Du trycker på denna länk kommer Du till Svenska Kyrkans officiella hemsida. Tryck på det röda krysset längst upp till höger så kommer Du tillbaka till oss)

Dopet ger tillhörighet

Genom dopet blir den som döps medlem i Svenska Kyrkan. Sedan 1996 är det dopet som gör att man blir medlem i Svenska Kyrkan.

Dopklänning

Det är en gammal tradition att barnet som döps har på sig en dopklänning. Ibland finns det en gamla dopklänning som gått i arv i släkten och då är det fint att få använda den. Har ni ingen dopklänning finns det möjlighet att låna dopklänning från våra kyrkor. Kontakt Församlingsexpeditionen för mer information på 0652-74 73 00.

Lokal för dopkaffe

Vi har möjlighet att låna ut lokal för dopkaffe på följande ställen: S:t Eriksgården i Gnarp och Församlingsgården i Jättendal. Är ni intresserade av någon av dessa lokaler, hör er för i samband med bokningen av dopet om de är lediga.

Församlingsgårdar

Jättendal - Gnarp

Dopängel Foto: IN