Njurunda församling

Välkommen att ta del av vår verksamhet!

Bild: Emma Sten

Viktigt meddelande till våra församlingsmedlemmar
-med anledning av covid-19 viruset (Corona).

I samband med Mässor på söndagar har Njurunda församling beslutat att ingen nattvard kommer att delas ut. Detta på grund av att minska eventuell spridning av Corona-viruset.

Från och med nu flyttas de gudstjänster och mässor vi skulle ha i Svartviks kyrka till Njurunda kyrka. Veckomässorna som varit i Svartvik kommer dock helt att ställas in under en tid, vi återkommer då de återupptas.

Njurunda församling har även beslutat att vi inte kommer hälsa genom att ta människor i hand, även detta för att minska eventuell spridning av viruset.

Njurunda församling kommer heller inte göra besök på äldreboenden då våra äldre anses vara en riskgrupp och vi vill självklart inte riskera att de skulle få viruset. Man kan dock boka in möten i själavårdande egenskaper och når oss då via telefon 060-66 32 30.

Vi vill också uppmana folk att tvätta händerna noggrant med tvål och vatten. Även om man själv inte känner sig orolig att få viruset finns det människor omkring oss som gör det och som tillhör riskgrupper. Så om du inte vill göra det för din egen skull, gör det för andras.
Tänk på era medmänniskor.

Mer information finns även på Svenska Kyrkans hemsida:

Dessa beslut gäller tills vidare.
Vi uppdaterar hemsidan, facebook och instagram kontinuerligt.

Denna Skylt finner ni utanför Njurunda kyrka och kapellet i Mjösund. Vi ber er att vänligen respektera de direktiv vi fått från myndigheterna. Bild: Emma Sten

Språkcafé

flyttar från Regnbågen i Kvissleby på torsdagar till Bredsands kyrksal på onsdagar kl13.00-15.00.

Texten #Gåtillkällan på bakgrund av vatten.

Gå till källan

I tider när rykten snabbt sprids på internet är det viktigt att kunna gå till källan och ta del av ursprungsinformationen. Den här sidan, som uppdateras utifrån aktualiteter, riktar sig till dig som vill ta reda på var Svenska kyrkan står i frågor där olika tolkningar eller missuppfattningar har spridits. Det kan gälla förhållandet till andra religioner, förhållandet till samhället eller vår egna kristna tro. Välkommen och tack för att du väljer att gå till källan.

Beskuren bild på ett par ben som vandrar längs grusväg omgiven av sommargrönska.

Pilgrimsvandring

Med start den 10 maj fram till den 2 september erbjuder Svenska kyrkan ett stort urval av pilgrimsaktiviteter i Härnösands stift. Det är vandringar och gudstjänster längs leder med anor från medeltiden. Ta chansen att gå med!

Kontakta pastorsexpeditionen

Pastorsexpeditionen

Besöksadress: Mjösundsv 4, Njurunda
Postadress: Box 6, 862 02 Njurunda
Telefon: 060-66 32 30

E-post till Njurunda församling

Telefontider:
Måndagar, tisdagar och torsdagar: kl 10:00-12:00 och kl 13:00-15:00

Besökstider:
Måndag, tisdagar och torsdagar: kl: 10:00-12:00

Kontakta kyrkogårdsförvaltningen

Besöksadress: Mjösundsv 13, Njurunda
Postadress: Box 6, 862 02 Njurunda
Telefon: 060-66 32 38

E-post till kyrkogårdsförvaltningen

Telefontider:
Tisdagar och torsdagar kl 09:00-12:00 och kl 13:00-15:00
Helgdagar stängt. Dag före helgdag kan avvikande öppettider förekomma. Dagen före midsommar stänger vi exp kl 11.00.