Foto: Ingela Bergström

En dag om sorg

Lördag 22 oktober 2022 i Apelgårdens kyrka. Anmälan senast 14 oktober. Ingen avgift. Drop-infika kl 9.30. Dagen startar sedan kl 10.00-14.30.

Lördag 22 oktober 2022 i Apelgårdens kyrka

När livet brister och sorgen drabbar oss förändras våra liv. Någon som stod oss nära är borta och vi kan sakna det liv vi haft, det liv vi planerat för och våra drömmar.
Livet har blivit annorlunda.

Vi kan också ha svårt att känna igen oss själva och våra reaktioner.
Vi vill genom föreläsning, samtal, god mat och musik ge dig en dag i stillhet tillsammans med andra som sörjer.

Foto: Ingela Bergström

Lördagen den 22 oktober 2022 i Apelgårdens kyrka, Knäckepilsvägen 32, Kållered

• 09.30 drop-in-fika, Apelgårdens kyrka
  • 10.00 Föreläsning och musik
  • 11.30 frågestund
  • 12.00 lunch
  • 13.15 gruppsamtal
  • 14.00 musik och ljuständning
  • 14.30 slut

Föreläsning:

Therese Karlsson, diakon, Sjukhuskyrkan i Borås. Therese har under sina 10 år som diakon på sjukhuset dagligen mött människor där något i livet ”gått sönder”. ”Snöstakar i September” är en föreläsning om utmaningen att vara människa, med allt vad det innebär. Var kan vi hitta de snöstakar som hjälper att hålla oss kvar på livets väg, även när det är dimmigt eller krokigt? Hur vi kan hjälpas åt med detta?

Dagen ordnas i samarbete med studieförbundet Sensus. Avgiftsfri.

Anmälan:

Anmälan senast 14 oktober 2022. molndals.pastorat@svenskakyrkan.se

Anmälan En dag om sorg

Vi kommer att spara dina uppgifter så tills dagen är genomförd. Därefter tar vi bort uppgifterna. Om du har frågor om vår personuppgiftshantering läs vidare på https://www.svenskakyrkan.se/molndal/personuppgiftshantering

Föreläsare

Therese Karlsson

Therese Karlsson, diakon, Sjukhuskyrkan i Borås.

Att förlora någon anhörig

Det är svårt att förlora en anhörig eller nära vän. Oavsett om den är ung eller äldre. Tre personer delar här med sig av sina erfarenheter.

Leva vidare-grupp

Varje termin erbjuder Svenska kyrkan Mölndal en Leva vidare-grupp för dig som har förlorat en närstående. Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Animation där en person lutar sig fram och vinkar till en annan.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.