Tittskåp i S:t Pauli kyrka

Miniatyrlandskap som sätter fantasin och lekfullheten i rörelse. Tittskåpen finns i S:t Pauli kyrka och ändrar skepnad efter året. Kom in och titta!

Tittskåpet i S:t Pauli kyrka förändras varannan vecka och innehåller miniatyrvärldar av olika bibelberättelser som finns med i Bibel för barn. Ibland är det även andra saker som vi vill lyfta, som till exempel Globala mål. Förhoppningsvis väcker dessa tittskåp ditt intresse och nyfikenhet för de olika bibliska berättelserna.

Tittskåpet finns i kyrkan. Kom gärna in och titta!

Se öppettiderna för S:t Pauli kyrka

Tittskåpen finns nu även på facebook, instagram och YouTube!

Foto: Yvonne Dahlström

Idag, söndagen den 23 maj på Pingstdagen, handlar tittskåpet om när den heliga anden, hjälparen, kommer. Femtio dagar efter påsk hördes det ett dån, det lät som en stormvind. Något svävade i luften det såg ut som en eldslåga, eldslågan delades i flera små lågor som stannade på var och en i rummet och alla kände att de blev fyllda av kärlek och glädje. Har du ”Bibel för barn” så står detta på sidan 230-231.

Foto: Yvonne Dahlström

Idag, torsdagen den 13 maj på Kristi Himmelsfärds dag, innehåller tittskåpet Jesu himmelsfärd, som handlar om att Jesus åkte till himmelen för att återvända till Fadern.

Har du ”Bibel för barn” så står detta på sidan 229

Globalt mål nr 6 Foto: Yvonne Dahlström

Söndagen den 25 april innehåller tittskåpet det sjätte globala målet, som handlar om att låta alla ha rent vatten, tillgång till bra toaletter och hygien, främst i skolor och i sjukvården.

De 17 globala målen är för en hållbar utveckling som världens länder antagit och finns till för att uppnå fyra mål till år 2030: avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor i världen, främja fred och rättvisa och att lösa klimatkrisen.

Den gode herden Foto: Yvonne Dahlström

Tittskåp till söndag 18 april om Den gode herden, som fåren är trygga med.

Bibel för barn sid. 185-186.

Den tomma graven Foto: Yvonne Dahlström

Tittskåp till påskdagen söndagen den 4 april - Kristus är uppstånden.

Uppståndelsen, den tomma graven. När kvinnorna kom till graven upptäckte de att någon hade rullat bort stenen som legat framför ingången, de tittade in i graven, men den var tom! Jesus är inte här. Han lever! Jesus är uppstånden.

Bibel för barn sid. 219-220

Korsfästelsen Foto: Yvonne Dahlström

Tittskåp till långfredagen den 2 april - Korset.

Korsfästelsen, vakterna förde ut Jesus till en plats som hette Golgata där han korsfästes tillsammans med två rövare.

Bibel för barn sid. 216-217

Foto: Yvonne Dahlström

Tittskåp till söndagen 28 mars Palmsöndagen, Vägen till korset, när Jesus rider in i Jerusalem.

När Jesus red in i Jerusalem på åsnan så bredde folket ut sina mantlar och de lade kvistar på vägen som en matta och allt folket ropade och sjöng:
Hosianna! Välsignad är han som kommer i herrens namn!
Hosianna i höjden!

Läs gärna i ”Bibel för barn” sid. 196-197

Foto: Yvonne Dahlström

Söndagen den 14 mars var det berättelsen om Livets bröd, då brödet och fiskarna räckte till alla.
Har du ”Bibel för barn” hemma så hittar du texten på sidorna 176-177 om brödet och fiskarna.

Dinosaurier Foto: Yvonne Dahlström

Tittskåp Dinosaurier efter önskemål från en liten pojke som besökte kyrkan en helg och då önskade ett tittskåp med dinosaurier.

Globalt mål nr 14 Foto: Yvonne Dahlström

Tittskåp till Globalt mål nr 14.

Bevara och använd haven och de marina resurserna på ett hållbart sätt. Vi måste skydda våra hav, havsbaserade resurser och ekosystem. Vi har alltid behövt haven, nu behöver haven oss med bland annat regnbågsfiskar.

Den kämpande tron Foto: Yvonne Dahlström

Tittskåp till söndagen 28 februari, den kämpande tron, om Jakobs kamp.

Kärlekens väg Foto: Yvonne Dahlström

Tittskåp till söndagen 14 februari, kärlekens väg.

Jesus är värdens ljus Foto: Yvonne Dahlström

Till söndagen den 7 februari, uppenbarelsens ljus.

Greta Thunberg seglar över atlanten Foto: Yvonne Dahlström

Greta Thunberg seglar över atlanten.

Noas ark Foto: Yvonne Dahlström

Noas ark.