The Room
Foto: Illustration: Pehr Rafstedt

The Room

Nyhet Publicerad Ändrad

Mellan S:t Mikaels kyrka och Hyllie kyrka har en hel stad växt fram. Hyllievång, som sjuder av liv. Förr byggdes byn runt kyrkan. Nu har vi hamnat bredvid. Och vi vill vara där människor finns, därför tar vi nu plats ”mitt i byn”. Närmare bestämt på Hyllie Boulevard 11 C. Här öppnar nu The Room, en gräsrotskyrka, som ingår i Hyllie församling.

Mission är att möta folk där de befinner sig socialt, andligt och kulturellt. Vi vill växa som församling och drömmer om en kyrka som myllrar av liv. Därför vill vi satsa på öppna mötesplatser där människors gudslängtan får växa och vi vill vara närvarande i deras verklighet.  

Genom att etablera oss på Hyllievång finns vi mitt i det nya centrum som växt fram mellan våra kyrkor. Vi har fått 20 000 nya församlingsbor, men de lever och rör sig inte där våra lokaler ligger idag. Och syns man inte finns man inte. The Room ligger vid ”torget mitt i byn”, några meter från stationen och Emporia. Genom att etablera oss så centralt har vi också en bättre utgångspunkt för utåtriktat uppsökande  arbete i området. Vi vill också nå ut med missionsarbete till de tiotusentals människor som pendlar och arbetar i området. 

Vi har rum för dig. Rum för dina tankar. Rum för gemenskap.

Vi vill vandra med människor, och prioriterar lärjungaskapet. 

På The Room finns också plats för ”Messy Church”, det vill säga en kyrka för barn, ungdomar och vuxna vilken innefattar kreativitet, gudstjänst och gästfrihet. Ett rum för alla, även för personer utan tidigare kyrklig erfarenhet. 

Anmäl dig till konfirmation. Vi ses på The Room

Anmälan till konfirmation 2024/2025

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.