Inspelat samtal: Paradisets politiska sprängkraft

Nyhet Publicerad Ändrad

Nu kan du se den femte och sista delen av samtalsserien om konstverket Paradiset av Elisabeth Ohlson, från den 5 juli i S:t Johannes kyrka. Samtalet var en del av Svenska kyrkans program under Malmö Pride.

Bakgrund:
Elisabeth Ohlsons konstverk Paradiset, med två Adam och två Evor, skänktes till Svenska kyrkan Malmö för några år sedan. Tavlan satte igång en debatt kring konstsyn och människosyn, vilket ledde till att tavlan ännu inte har fått sin fasta plats i någon av Malmös kyrkor. Men konstverket söker nu sin plats i Malmö för att bidra till befrielse för människor i staden och vara till hjälp att glädjas över mångfaldens rikedom och våra möjligheter att med våra olikheter leva tillsammans i vår stad.  

Kyrkoherde Gunilla Hallonsten har initierat denna samtalsserie som ger möjlighet till fördjupning tillsammans med spännande tänkare om konst, människosyn, mångfald och våra gudomliga olikheter.   

Femte delen av samtalsserien om konstverket Paradiset av Elisabeth Ohlson anordnades den 5 juli under Prideveckan i S:t Johannes kyrka under rubriken ”Paradisets politiska sprängkraft”. Förutom vad titeln anspelar på riktades fokus under samtalet även mot hur konstverket kan användas framåt för att samtal om mångfaldens rikedomar i Malmö?   

Medverkande:  
Elisabeth Ohlson, konstnär och skapare av Paradiset 
Lars Gårdfeldt, präst, författare och debattör  
Gunilla Hallonsten, kyrkoherde Svenska kyrkan Malmö 
Samtalsledare: Albin Tanke
Musiker: Kristine Nowlain och Per Myrstener  

I samarbete med Sensus.

 

Samtal om konstverket Paradiset del 5: ”Paradisets politiska sprängkraft”

Den 5 juli klockan 17:00 i S:t Johannes kyrka, är det dags för den femte och sista delen i samtalsserien om konstverket Paradiset. Samtalet är en del av programmet under Prideveckan och går under rubriken "Paradisets politiska sprängkraft".

Samtalsserie: Samtal om konstverket Paradiset

Panelsamtal om teologin i och kring Elisabeth Ohlsons konstverk Paradiset. Se samtliga inspelade delar av samtalsserien här.