Norra Nöbbelövs församling Besöksadress: Nöbbelövsgården, Nöbbelövs bygata 3, 22653 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon:+46(46)718700 E-post till Norra Nöbbelövs församling

Tisdagsträffen

Fika, samvaro och intressanta föreläsare. Välkommen till Tisdagsträffen i Nöbbelövsgården. Läs hela höstens program här!

Tisdagsträffen är en öppen mötesplats med fika och samvaro - och med inbjudna gäster som föreläser om ett intressant ämne eller underhåller med sång och musik. Vi träffas tisdagar jämna veckor kl 14-16 Nöbbelövsgården.

Program hösten 2019:

tis 17 sep kl 14-16
Terese och Björn

Träffa vår nya diakon Terese och vår nya präst Björn. Följ med på deras resa till sina tjänster här i Nöbbelöv. Varför valde de att vigas till diakon resp. präst?

tis 1 okt kl 14-16
Kyrkogården

Nils Englesson, som själv är församlingsbo i Nöbbelöv, tar oss med på en fotografisk kyrkogårdsvandring. Med hjälp av foton från kyrkogården kommer Nils att ge oss historiska glimtar av Norra Nöbbelövs församling och dess forna församlingsbor.

tis 15 okt kl 14-16
Psalmhistoria

Yvonne Hedén och Yvonne Carlström ger oss djupare kunskaper om några psalmförfattare och tonsättare, bl. a Andreas Frostensson. Vi lyssnar och sjunger tillsammans.

tis 29 okt kl 14-16
Pauli brev

Bo Frid, docent i Nya testamentets exegetik, talar om Pauli brev. Det är dessa skrifter som våra flesta episteltexter kommer ifrån. Varför är breven skrivna? Vilka problem vill Paulus rätta till med sina brev? Har Paulus själv verkligen skrivit alla brev?

tis 26 nov kl 14-16
Livets vävar - min mors liv skildrat i bildvävar

Barbro Berrys mor var prästfru på heltid. Hon ägnade sitt liv åt att stötta sin man i hans tjänst och att hålla en öppen prästgård. Denna tisdag kommer Barbro att visa de bildvävar hon vävt föra att dela sin mors berättelse.

tis 10 dec kl 14-16
Jullunch med musikunderhållning

Vi umgås, samtalar och njuter av god julmat och musikunderhållning.

Terese Mattsson

Norra Nöbbelövs församling