Vi tänker på de krigsdrabbade

I krig finns inga vinnare! Situationen i Europa är just nu skakig. Vi tänker på och ber för de krigsdrabbade. Vi finns också här för dig som behöver stöd och tröst.

VAD KAN JAG GÖRA?

Be för fred och de drabbades trygghet.

Stöd ACT Svenska kyrkans insamling ”Nödrop för Ukraina”
Swisha 900 1223. Skriv AKUT i meddelandefältet.

Kom till kyrkan och tänd ett ljus

Prata med oss om din oro

Öppna ditt hjärta för de som flyr undan krigets fasor.

Gud, vi ber för fred

Livets Gud, se vår oro. Vi ber för människorna i Ukraina. För alla som har makt att stoppa krig och förstörelse. För det Europa som är vårt hem. Du som alltid varit tillflykt i oro, nöd och krig, förbarma dig över din värld – också denna dag. Amen. Antje Jackelén, Ärkebiskop

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Är du ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam?

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-06. Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst.

SKRIV DIGITALT BREV Du kan skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen.

CHATTA Genom vår chatt når du Jourhavande präst alla dagar 20-24.