Vigsel

Bröllop är fest! Ett minne för livet. Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt ger samma legitimitet, men i kyrkan ber vi också om Guds välsignelse över äktenskapet.

Äktenskapet är ett naturligt steg för två personer som älskar varandra och som vill leva tillsammans. När ett par gifter sig i kyrkan markerar de sin satsning inför Gud, människor och sig själva.

Svenska kyrkans hemsida finns praktiska råd om allt från psalmval till vett och etikett och Svenska kyrkans vigselordning. Där finns texter om vad det innebär att leva tillsammans och Svenska kyrkans officiella dokument/texter om samlevnad ur olika perspektiv.

Här kan du också få veta hur ett kyrkbröllop kan se ut. Det behöver inte vara stort och påkostat.

Ta kontakt med Pastoratsexpeditionen för mer information.

Vigas utomlands? - Här finner du mer information om detta.