Ungdomsgruppen

Kom som du är! Här är det tillåtet att vara sig själv.

Ungdomsgruppen är till för dig som är 15 år och äldre. Det är en plats där man får bara vara, helt utan krav. Kvällen startar med drop-in fika kl. 17.30 i Kärna församlingsgård och en andakt eller gudstjänst kl. 18.30 i Kärna kyrka. Därefter blandar vi viktiga ämnen och roliga aktiviteter som vi planerar tillsammans. Välkommen!

TISDAGAR 17.30-21.00

1 feb            Filmkväll
8 feb            Unga ledare
15 feb         Årsmöte SKU
22 feb         Sportlov

1 mars         Göra semlor och frågekortsgång
8 mars         ”Kvinnor i bibeln” och spakväll
15 mars       Gäst
22 mars       Unga ledare
29 mars       Våfflor och spelkväll. Vi välkomnar konfirmanderna.

5 april           Påsktema
12-13 april  Påsklov
19 april         Discgolf
26 april         Vandring

3 maj             Unga ledare
10 maj          Mario Kart Turnering
17 maj          Go-kart
24 maj          Tema: ”Kristihimmelfärd”
31 maj          Matlagning ”Halv åtta i kyrkan”

7 juni            Sommaravslutning

Ung ledare

Efter konfirmationen får du erbjudande att bli ung ledare. Det är ett uppdrag som innebär att vara en god förebild och kamrat med de som du ska leda tillsammans med andra i ledarteamet.
Du får träna ledarskap i en grupp för unga och växa i tro och ansvar. Det kan vara att tex. göra praktiska uppgifter vid konfirmand och ungdomskvällar och vara gudstjänstvärd i kyrkan, likaväl som att leda lek, andakt, drama och övningar eller ordna med fika när barnen och konfirmanderna träffas.
Som ung ledare är det obligatoriskt att delta i församlingens utbildning och Svenska kyrkans utbildningsprogram för unga ledare i Linköpings Stift. Kurserna genomförs på Gransnäs ungdomsgård och Vårdnäs stiftsgård. Här får du lära dig mer om att vara ledare, lära känna dig själv och andra. Du får dela erfarenhet, tro och liv. För varje delkurs får du ett kursintyg. Att vara ledare i Kärna församling är en bra erfarenhet för framtiden och inte minst utvecklande - både för dig och för kyrkan.

Svenska Kyrkans Unga

Svenska kyrkans unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska Kyrkan. Svenska Kyrkans Unga i Kärna arbetar med att låta ungdomarna växa växa både med sig själva och andra.