Välkommen att bli konfirmand i Kärna.

Konfirmandtiden är en spännande resa där du kan finna många värdefulla skatter längs vägen. Du kan få upptäcka vad den kristna tron kan betyda för dig och ditt liv. Du kan få nya kompisar och inte minst kan du lära känna dig själv bättre.

Det blir en tid full av utmaningar och upplevelser. Gudstjänster, läger, resa och lek. Det finns mycket som vi funderar på i livet och som kan vara bra att prata om tillsammans. Ämnen som kärlek, livet, Gud, döden, framtiden, vänskap, sorg och glädje. Allas erfarenheter är viktiga och tillsammans lär vi oss mer om varandra och om oss själva.

Följ med och se, sa Jesus till sina lärjungar. Följ med och upptäck vad kristen tro kan vara och betyda för dig!

Du är välkommen vare sig du tror, tvivlar eller bara är nyfiken.

KONFA CLASSIC (äventyr på hemmaplan)
Hur är det att vara ung idag? Vad är viktigt för dig? Under konfirmandtiden får vi diskutera livets alla frågor och varvar det med lite äventyr. Vi kommer ägna mycket tid åt att lära känna varandra och göra olika upplevelser tillsammans. Vi träffas 1-2 gånger i månaden på tisdag em/kväll och någon lördag eller söndag. 18-21 maj blir det läger i Östergötland.

Sista anmälan: 30 september 2022
Start: 8-9 oktober 2022
Konfirmation: 10 juni 2023
Ingen kostnad

Anmäl dig till ”Konfa Classic” via den här länken (konfasök)

VINTERKONFA ÅRE (intensiv)

Vill du ha en kortare men intensivare konfirmandtid och något roligt att göra på sportlovet. Det här är en grupp för dig som kanske tycker det är svårt att hinna med allt under året, men tycker det verkar spännande med konfirmation. Gruppen träffas ungefär varannan helg i november-mars. På sportlovet v.8 drar vi till Årefjällen och varvar skidåkning med andra upplevelser. Vi kommer jobba med film, både att se på film och prova på att göra egen film.

Sista anmälan: 30 september
Start: 22–23 oktober 2022
Konfirmation: 11 mars 2023
Ingen kostnad (förutom liftkort och eventuell hyra av utrustning)

Anmäl dig till Vinterkonfa Åre via den här länken (konfasök)

Foto: Alex Giacomini /Ikon

Anmälan till konfirmation

I år anmäler man sig via konfasök via dessa länkar:

KONFA CLASSIC - anmälningslänk

VINTERKONFA ÅRE - anmälningslänk

Hoppas att vi ses!

Konfirmandträffar

8 okt kl. 09.30 i Kärna församlingsgård och åker gemensamt till Sörsjön (Slutar vid 17:00 i Kärna)

9 okt kl. 11.00 Gudstjänst i Kärna kyrka följt av info för både konfirmander och föräldrar

Frågor och svar:
Måste man vara döpt?
Nej, även de som inte är döpta kan vara med under konfirmandtiden. Men för att bli konfirmerad ska man vara döpt och dop sker under konfirmandtiden. Man kan bli konfirmerad även om vårdnadshavarna inte är medlemmar i Svenska kyrkan.

Har din tonåring särskilda behov?
Alla är lika välkomna! Hör av dig till oss så hittar vi en bra lösning tillsammans.

Ung i Kärna: https://ungikarna.se/