Konfirmation

Välkommen att bli konfirmand i Kärna.

Konfirmandtiden är en spännande resa där du kan finna många värdefulla skatter längs vägen. Du kan få upptäcka vad den kristna tron kan betyda för dig och ditt liv. Du kan få nya kompisar och inte minst kan du lära känna dig själv bättre.

Det blir en tid full av utmaningar och upplevelser. Gudstjänster, läger, resa och lek. Det finns mycket som vi funderar på i livet och som kan vara bra att prata om tillsammans. Ämnen som kärlek, livet, Gud, döden, framtiden, vänskap, sorg och glädje. Allas erfarenheter är viktiga och tillsammans lär vi oss mer om varandra och om oss själva. 
   
Följ med och se, sa Jesus till sina lärjungar. Följ med och upptäck vad kristen tro kan vara och betyda för dig! 

Du är välkommen vare sig du tror, tvivlar eller bara är nyfiken.

KONFA CLASSIC (äventyr på hemmaplan)
Under konfirmandtiden får vi diskutera livets alla frågor och varvar det med en del äventyr i närmiljön. Vi kommer att ägna mycket tid åt att lära känna varandra och skapa olika upplevelser tillsammans. Vi träffas ungefär var tredje söndag och åker på läger 29 maj -1 juni på Gransnäs ungdomsgård som ligger strax utanför Aneby i norra Småland. Vi har även ett gemensamt läger för alla grupper 7-8 dec.

Start: 21-22 sep 2024
Konfirmation: 8 juni 2025 i Kaga kyrka
Ingen kostnad

Anmäl dig till ”Konfa Classic” via den här länken (konfasök) 


VINTERKONFA ÅRE (intensiv)
Har du mycket annat som händer i livet och behöver en något intensivare konfirmandtid? Då är detta gruppen för dig! Vi ses varannan tisdag, jämna veckor och på sportlovet åker vi på läger i Årefjällen. Vi kommer också jobba med film, både att se på film och prova på att göra egen film. På sportlovet v.8 (16-22 feb) drar vi till Årefjällen och varvar skidåkning med andra upplevelser. Vi har även ett gemensamt läger för alla grupper 7-8 dec.

Start: 21-22 sep 2024
Konfirmation 6 april 2025 i Ledbergs kyrka
Ingen kostnad (förutom liftkort och ev. hyra av utrustning)

Anmäl dig till Vinterkonfa Åre via den här länken (konfasök)

 

ENGLANDKONFA (PILGRIM)
Den här gruppen är för dig som vill få uppleva ett konfirmandår med en konfirmandresa utöver det vanliga. Gruppen ses under året på tisdagar ojämna veckor och första veckan på sommarlovet åker vi till England närmare bestämt till den lilla byn Walsingham i Norfolk, som är ett av Englands största pilgrimsmål. Platsen blev oändligt populär under medeltiden. På 1500-talet förstördes alltihop, men för nästan exakt 100 år sedan byggdes ”The Holy House” och kyrkan upp igen och nya pilgrimer började åter komma ”The Walsingham Way”. Vi har även ett gemensamt läger för alla grupper 7-8 dec.

Start: 21-22 sep 2024
Konfirmation: 29 juni 2025 i Kärna kyrka
Ingen kostnad (förutom viss mat under resdagarna)

Anmäl dig till Englandkonfa (pilgim) via den här länken (konfasök)

Foto: Alex Giacomini /Ikon

Anmälan till konfirmation

I år anmäler man sig via konfasök via dessa länkar:

KONFA CLASSIC - anmälningslänk

VINTERKONFA ÅRE - anmälningslänk

Hoppas att vi ses!

 

Konfirmandträffar

Datum kommer snart.

 

Frågor och svar:
Måste man vara döpt?
Nej, även de som inte är döpta kan vara med under konfirmandtiden. Men för att bli konfirmerad ska man vara döpt och dop sker under konfirmandtiden. Man kan bli konfirmerad även om vårdnadshavarna inte är medlemmar i Svenska kyrkan.

Har din tonåring särskilda behov?
Alla är lika välkomna! Hör av dig till oss så hittar vi en bra lösning tillsammans.

 

Ung i Kärna: https://ungikarna.se/