Julkampanjen 2017

Julkampanjen 2017 - Jag är ett liv!

Med stort engagemang och kreativitet drog julkampanjen 2017 in över 40 miljoner kronor. Ett resultat som säkrar vårt omfattande internationella arbete.

I julkampanjen "Jag är ett liv" som avslutades på trettondagen lyftes i år Svenska kyrkans arbete för alla barns rätt till ett tryggt liv.

- Inget barn ska utsättas för hot, våld och övergrepp. Inget barn ska behöva leva på gatan och utsättas för alla de risker det innebär. Det är en ständig kamp om liv och död – en kamp inget barn ska behöva ta, säger Claes Anckarman, projektledare för julkampanjen.

Att alltid stå upp för människovärdet och agera för att återupprätta människor är en av kyrkans viktigaste uppgifter. Svenska kyrkans internationella arbete ser människor som rättighetsbärare, inte som behövande objekt för någon annans godhet.

Verksamheten stöttar människor i att få kunskap och kraft att utkräva sina mänskliga rättigheter, synliggör maktstrukturer och agerar mot förtryck. ​

- Det fina insamlingsresultatet innebär att vi kan fullfölja våra löften till våra partner i världen så att vårt gemensamma arbete för att stärka de utsattas röst kan fortsätta.

Jag är ett liv och du är ett liv

Alla har ett liv och är lika mycket värda. Vi kan aldrig acceptera att barn tvingas leva under hot, våld och övergrepp.  Det är en ständig kamp på liv och död för många - en kamp som inget barn ska behöva utkämpa.

ALLA BARNS RÖSTER SKA HÖRAS

Svenska kyrkans internationella arbete värnar om barns rättigheter över hela världen. Vi arbetar med effektiva metoder som ger barn möjlighet till hälsa, utbildning, omsorg och gemenskap. I Manilla i Filippinerna arbetar vi för att barn ska slippa bo på gatan. Att höras och tillsammans ge kraft till en bättre framtid. Detta är bara ett exempel på hur Svenska kyrkan arbetar för barns rättigheter. En enkel önskan om trygghet och rättvisa. Ett hopp om framtid. Ett bättre liv.

Årets julkampanj pågår 3 december 2017 till 6 januari 2018.

Lätt att Ge - SMS, swish och PG/PB

Skicka ett sms till 72905 skriv LIV för att ge 100 kronor.
Swisha en gåva till 9001223
Bankgiro 900-1223
Plusgiro 90 01 22-3

Från utlandet
SWIFT/BIC: NDEASESS,
IBAN: SE32 9500 0099 6042 0900 1223

Vi jobbar för barns rättigheter globalt

Arbetet i Filippinerna är ett exempel på hur vi arbetar för barns rättigheter. Vi finns också på många andra platser i världen, bland annat jobbar vi med projekt för barns rättigheter i Latinamerika och Tanzania.

Julkampanjen på internationella bloggen

För dig som arbetar med julkampanjen i församlingen