Foto: Jermunn Solem

Indalens pastorat

Hej och välkommen till Indalens pastorat! Vi finns nordväst om Sundsvall i en fantastisk miljö. Pastoratet består av fyra församlingar: Sättna, Indal, Liden och Holm.

Adventskalender 2022

Här kan du följa vår adventstradition med små "filmluckor"! Häng med när Robin letar efter det försvunna Jesusbarnet tillsammans med prästen Anna-Karin, sin bästa kompis Enya, vaktmästaren Kjell, en galen professor och de andra människorna i byn!

Miniorer vårterminen 2023

Går du på lågstadiet - årskurs 1-3? Tycker du om att leka, pyssla och umgås med kompisar? Då är det dags att anmäla dig till miniorerna som startar tisdag 17/1 klockan 14-15:30 och har 7 träffar innan sportlovet. Vi äter alltid mellanmål och pratar bland annat om livsfrågor och kamratskap. Sista anmälningsdag är 20/12. Ledare i Indal: Caisa Eriksson: Direkt: 060-53 55 45 SMS: 073-048 32 69 Ledare i Sättna: Merit Kvist: Direkt: 060-53 55 48 SMS: 076-777 78 03

Öppet kyrkis

Kyrkis är en mötesplats för föräldrar som är hemma med sina barn. Här finns möjlighet att lära känna andra föräldrar, tid för samtal och barnen kan leka och ha skoj.

Vad är en askgravlund?

Det finns olika sätt att begrava en avliden person. Ett av dem är askgravlunden. Läs mer här om vad det innebär.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Varje månad publicerar vi ett digitalt nyhetsbrev om allt som händer i vårt pastorat. Vill du ha det som mail direkt till din e-post? Anmäl dig här!

Besök oss gärna på Facebook!

Indalens pastorat har också en facebooksida som uppdateras oftare än hemsidan. Här kan du också också upptäcka mycket av vår verksamhet! Länken hittar du nedan!

Upptäck våra kyrkor

Upplev våra kyrkor i 3D!

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Tänd ett ljus för Ukraina och freden med oss.

Vi är många som är oroliga och ledsna nu. Tänd ett ljus - hemma eller i någon kyrka. Be för fred, kärlek och samförstånd.

Andakter på nätet

Här hittar du de digitala andakter som vi publicerat. Ta några minuters stillhet och bön!

Öppet kyrkis

Kyrkis är en mötesplats för föräldrar som är hemma med sina barn. Här finns möjlighet att lära känna andra föräldrar, tid för samtal och barnen kan leka och ha skoj.

Skol- och förskolearbete

Hej lärare! Vi i Indalens pastorat vill erbjuda er i skolan mötesplatser mellan skola och kyrka. Ge era elever möjlighet att upptäcka delar av sin historia och kyrkans värld!

MEDELTIDSPORTALEN

Här hittar du artiklar, nyheter och sidor på vår hemsida med anknytning till medeltiden!

Möt mig!

Kyrkan, församlingen, består av människor. Här kan du få möta några av oss som finns i Indalens pastorat!

Hälsa på hos oss!

Planerar du en resa? Kanske med din församling, förening eller själv - som turist eller pilgrim? Du är välkommen att hälsa på hos oss och besöka våra kyrkor och församlingar!

Gå till källan!

Källkritik är viktigt, särskilt i en tid då många rykten sprids. Håller Svenska kyrkan på att bli islamiserad? Tar biskopar ner kors? Hur står det till med demokratin i kyrkan? Läs svar på dina frågor här!

#vardeljus

Sexuella trakasserier och övergrepp är aldrig okej. Ingen skall behöva känna skam över att ha blivit utsatt. Me too kampanjen sätter fingret på de förtryckande strukturer och övergrepp som finns i vårt samhälle. Under hashtaggen #vardeljus berättas om de övergrepp som ägt rum i Svenska kyrkan.

Nu kan du ge kollekt med Swish!

Många har under en längre tid efterlyst att kunna ge sin kollekt via Swish. Nu kan vi i Indalens pastorat erbjuda detta! Läs mer här:

Svenska kyrkan och GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Kontakta oss

Vi är många som arbetar i Indalens pastorat. Här kan du hitta kontaktuppgifter till oss. Tveka inte att höra av dig!

Kyrkor

I Indalens pastorat finns fem kyrkor och ett begravningskapell. Rum för stillhet, gudstjänst och livet stora stunder. Här kan du få veta mer om dem. Du är varmt välkommen!

Kalender - vad är på gång

Vill du veta mer om vad som händer i våra församlingar? Läs mer här!

Om oss!

Här hittar du information om församlingarna, vilka våra förtroendevalda är, våra verksamhetsberättelser, budget, årsredovisningar et c.

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Genom alla dagar, både de ljusaste och de mörkaste, följer Guds omsorg oss. I kyrkan kan livets stora och viktiga dagar välsignas.

Vår verksamhet

I våra församlingar finns förutom gudstjänsterna och de kyrkliga handlingarna mycket annan verksamhet. Varje dag händer något! Välkommen att upptäcka vad vi gör tillsammans - och hittar du något som intresserar dig är du alltid välkommen!

"Gamla nyheter"

Här samlar vi gamla nyheter och puffar från startsidan. Läs gärna här om allt som hänt i pastoratet!

Foto: Sensus/Jermunn Solem

Redaktör för Indalens pastorats hemsida: Jermunn Solem
Ansvarig utgivare: Kyrkoherde Eva From