Indalens pastorat

Hej och välkommen till Indalens pastorat! Vi finns nordväst om Sundsvall i en fantastisk miljö. Pastoratet består av fyra församlingar: Sättna, Indal, Liden och Holm.

All verksamhet på våra äldreboenden (Rutsgården och Solgården) ställs in.
Alla dagledigträffar i våra församlingar ställs in.
Alla församlingsaftnar och liknande evenemang ställs in.

Barnverksamheten fortsätter i stort sett, förutom att pilgrimsbarnen avslutas redan nu  den 23 och 24 mars. Det blir alltså ingen avslutning på Pilgrimscentret i Selånger.

Gudstjänsterna kommer att fortsätta som vanligt med två undantag:

Inställd verksamhet

På grund av risken för coronasmitta gäller nu tills vidare följande för Indalens pastorat: All verksamhet på våra äldreboenden (Rutsgården och Solgården) ställs in. Alla dagledigträffar i våra församlingar ställs in. Alla församlingsaftnar och liknande evenemang ställs in. Barnverksamheten fortsätter i stort sett, förutom att pilgrimsbarnen avslutas redan nu den 23 och 24 mars. Det blir alltså ingen avslutning på Pilgrimscentret i Selånger. Gudstjänsterna kommer att fortsätta som vanligt med två undantag: -Den ekumeniska gudstjänsten i Höge kapell 22 mars 11.00 är inställd. Gudstjänsterna sammanlyses till Sättna kyrka 18.00 samma dag. -Familjegudstjänsten i Indals kyrka palmsöndagen den 5 april 15.00 är inställd. Gudstjänsterna sammanlyses till Sättna kyrka 11.00 samma dag. I de fall då nattvard firas, är det upp till var och en om och hur nattvardsgåvorna tas emot. Vi vill dock uppmana de som vill ta emot nattvarden till god handhygien och uppmärksamma möjligheten att gå fram och ta emot en välsignelse istället för bröd och vin eller att enbart ta emot brödet. De kyrkliga handlingarna – dop, vigsel, begravning – kommer tills vidare att fortsätta som planerat. Om du har bokat en kyrklig handling och vill ändra datum eller har frågor kring den, kontakta pastorsexpeditionen, 060 – 910 09. Om du känner dig orolig nås präst genom pastorsexpeditionen, 060-910 09. Där, på vår facebooksida och vår hemsida kan du också få fortlöpande information om vad som gäller för vår verksamhet. Gud, håll din skyddande hand över oss. Lugna våra oroliga hjärtan och tankar. Amen.

Pastoratets facebookgrupp hittar du här:

Bild: Sensus/Jermunn Solem