Barndop
Barndop äger i våra församlingar vanligen rum i söndagens huvudgudstjänst. Dopet ger rätt till barnaskap hos Gud och medlemskap i kyrkan. Dopet sker därför när församlingen är samlad i gudstjänst.

Vuxendop
Blev man inte döpt som barn men önskar bli döpt som vuxen kontaktar man kyrkoherden.

Bokning
Dop i församlingarnas kyrkor bokas på Pastorsexp,
onsdag eller fred 9-12 på telefon 08-55430980.

Kostnad
Dop är alltid kostnadsfritt och man kan få döpas i annan församling än den där man bor. Även detta är kostnadsfritt.

Dopsamtal
När dop är inbokat hör prästen av sig i för ett avtala tid om ett dopsamtal, där man samtalar om vad dopet är och innebär, vilka psalmer som ska sjungas, faddrar och annat praktiskt.
Oftast sker dopsamtalet i dopfamiljens hem.

Dopklänning
Vid behov kan du låna dopklänning av församlingen.

Dopkalas
Kommer det många gäster och det blir trångt hemma går det bra att hyra Församlingshemmet i Hölö.  Detta är kostnadsfritt för dem som tillhör våra församlingar. Bokning av lokal kan ske i samband med bokning av dop.

Här kan du göra en bokningsförfrågan för dop. Skriv vilka datum du är intresserad av att boka in dop så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Intresse av att boka lokal: