Ny kyrkoherde välkomnas i Nätra -Sidensjö

Nyhet Publicerad Ändrad

PRESSMEDDELANDE | Nätra och Sidensjö församlingars nya kyrkoherde heter Lindha Grimell. Hon vill verka för att pastoratets kyrkor ska ha en given plats i församlingsbornas liv. – Både för högtidsstunder och vardagsgemenskap, säger hon.

På söndag 13 januari välkomnar församlingarna sin nya kyrkoherde under gudstjänsten klockan 11 i Sidensjö kyrka. Biskop Eva Nordung Byström är på plats och leder mottagningshögtiden.

Linda Grimell är redan bekant med trakten. Hon bor sedan flera år tillbaka i byn Bäck i Nätra församling. Och för tre veckor sedan började hon sitt arbete i Nätra-Sidensjö pastorat.
– Tillsammans med personal och förtroendevalda vill jag verka för att människorna här i Nätra och Sidensjö ska känna att kyrkorna här är deras, att kyrkorna har en plats i deras liv, både för högtidsstunder och vardagsgemenskap, både med människorna och med Gud, säger hon.

Lindha Grimell är 40 år och är uppväxt i Regnsjö i Hälsingland och i Örnsköldsvik. Hon har arbetat som präst i drygt åtta år och kommer senast från en tjänst i Själevad, Mo och Björna pastorat där hon arbetat som arbetsledande komminister.

Om man inte träffar henne i kyrkan så är det mycket möjligt att hon finns tillsammans med familjen i skidbacken eller motionsspåren. Friluftslivet är en stor del av hennes fritid.

Kontaktperson:
Kajsa Åslin, pressekreterare på Härnösands stift, 070-355 00 17