Foto: Petter Frisell

Ny kyrkoherde välkomnas i Östersunds församling

PRESSMEDDELANDE | På söndag välkomnas Östersunds församlings nya kyrkoherde Jennie Nordin vid en högtid i Stora kyrkan. "Jag vill verka för människors rätt till ett liv i värdighet", säger hon.

Det finns två skäl till att Jennie Nordin, 42 år, återvänt till staden där hon växte upp.
– Att Östersund har så fantastisk miljö, det är en stad där jag vet att jag trivs. Och att jag får vara i en församling där det finns så fina förutsättningar för en kyrka som är relevant. Här finns både framtidstro, hopp och trygg förankring i den kristna identiteten, säger hon.

Som kyrkoherde i Härnösands stifts största församling är hon andlig ledare och ytterst ansvarig chef för ett 80-tal anställda. Nu ser hon fram emot att engagera sig i det strategiska arbetet.
– Östersunds församling vill med Kristus i centrum vara mångfaldens och gemenskapens kyrka. Jag vill verka för människors rätt till ett liv i värdighet. Den diakonala verksamheten och barn- och ungdomsverksamheten har genom åren legat mig nära. Jag vill också att vi ska fortsätta utvecklas som arbetsplats där medarbetarna känner stolthet och glädje över att arbeta, säger hon.

Foto: Magnus Aronsson

Jennie Nordin prästvigdes för elva år sedan och har tidigare arbetat i Östersunds församling, först som gymnasie- och ungdomspräst och sedan som enhetschef. Nu kommer hon närmast från kyrkokansliet i Uppsala där hon sedan 2014 arbetat på den internationella avdelningen.

Söndag den 25 augusti, i samband med högmässan i Stora kyrkan, tas Jennie Nordin officiellt emot som kyrkoherde. Välkomsthögtiden leds av biskop Eva Nordung Byström.

Jennie Nordin nås på telefon 063-19 50 02, för mer information