Anundsjö kyrka, Ann-Sofie Elveljung Johansson
Foto: Torbjörn Svaan samt Olle Thoors

Ny kyrkoherde välkomnas i Anundsjö kyrka

Framtidstro, gudstjänstgemenskap och ekumeniskt samarbete är tre ledord för Anundsjö och Skorpeds församlingars nya kyrkoherde Ann-Sofie Elveljung Johansson. På söndag välkomnas hon till församlingarna vid en högtid som leds av biskop Eva Nordung Byström i Anundsjö kyrka.

Ann-Sofie Elveljung Johansson är 61 år och är uppväxt i Rönnäs i Vilhelmina. Hon prästvigdes för 20 år sedan och har efter året som pastorsadjunkt arbetat på olika tjänster inom Svenska kyrkan i Vilhelmina. Nu kommer hon senast från en tjänst med ledningsansvar i Södra Lapplands pastorat där församlingarna Vilhelmina, Åsele, Stensele, Lycksele och Dorotea ingår.
– Under mina år i Vilhelmina har jag fått en bra erfarenhet av att arbeta med framtidstro, gudstjänstgemenskap och ekumenik, det vill jag gärna fortsätta utveckla i Anundsjö och Skorped. Konfirmandarbetet är en annan verksamhet som ligger mig varmt om hjärtat, liksom barn och ungdomsarbetet och diakonin, säger hon. Ann-Sofie Elveljung Johansson tillträdde sin nya tjänst i måndags.
– Det finns ett vitänkande här i pastoratet som är inspirerande, det ska bli roligt att få vara med och fortsätta utveckla det. Något som också känns inspirerande är det stora engagemang som finns bland personal, förtroendevalda och ideella medarbetare, säger hon.  
På söndag 25 oktober tas Ann-Sofie Elveljung Johansson officiellt emot som ny kyrkoherde vid mottagningshögtiden i Anundsjö kyrka klockan 11.00.

Kajsa Åslin
2015-10-21