Ny kyrkoherde i Stöde

Stödes nye kyrkoherde heter Andreas Sundström och beskrivers sig själv som en person som har blicken uppåt men fötterna på marken. På söndag välkomnas han vid en högtid som leds av biskop Eva Nordung Byström i Stöde kyrka.

Andreas Sundström är 31 år och blir Härnösands stifts yngste kyrkoherde. Han tillträdde tjänsten i januari och flyttade då också till Stöde, med hustru och två barn.
– Jag trivs med att jobba långsiktigt och strategiskt men tycker också det är en förmån att få arbeta med människor. Som kyrkoherde har jag god chans att få göra båda delarna, speciellt i en mindre församling som Stöde, säger han.

Sedan prästvigningen 2009 har han arbetat i Östhammar i Uppsala stift och han kommer närmast från en tjänst i Frösåkers församling, där han arbetat med barn- och ungdomsverksamhet och med arbetsledning.

För Andreas Sundström är det viktigt att församlingsborna ges möjlighet att engagera sig i kyrkan och får vara med och sätta prägel på verksamheten. Sång och musik har en viktig roll i hans liv.
– Jag tror att bönen och musiken många gånger överlappar varandra, säger han.  

På söndag 8 mars tas han officiellt emot som kyrkoherde i samband med gudstjänsten klockan 11 i Stöde kyrka.  

Kajsa Åslin
2015-03-04