Janet Eriksson
Foto: Anna Olsén

Nätra-Sidensjö välkomnar ny kyrkoherde

Nätra och Sidensjö församlingars nya kyrkoherde heter Janet Eriksson, har en bakgrund som familjeterapeut och vill leda arbetet i nära samarbete med arbetslaget. På söndag välkomnas hon vid en högtid som leds av biskop Eva Nordung Byström i Nätra kyrka.

Janet Eriksson är 56 år, kommer från Östersund men har bott och verkat i norra Ångermanland sedan hon blev präst 2009. Som bosatt i Köpmanholmen är hon väl bekant med trakten. I Nätra och Sidensjö har hon arbetat i ungefär ett år, som tillförordnad kyrkoherde sedan i höstas. I januari i år tog hon över ledarpinnen definitivt.
– Det är en uppgift som jag känner mig otroligt ödmjuk inför, säger Janet Eriksson som vill forma sitt ledarskap utifrån ledorden dialog, utveckling och reflektion.
– Jag vill leda arbetet utifrån ett tillsammansperspektiv, säger hon. 

Janet Eriksson är utbildad terapeut och har tidigare arbetat vid Svenska kyrkans familjerådgivning i Örnsköldsvik. Detta parallellt med uppdrag som yrkeshandledare för stiftets räkning. Under några år arbetade hon som präst i Nordingrå församling. Innan hon utbildade sig till präst i Svenska kyrkan bodde hon i Östersund och arbetade som sjukhuspastor och med att stötta våldsutsatta kvinnor. Hon har också arbetat som undersköterska i många år på Reumatikersjukhuset i Östersund.

På söndag den 13 mars välkomnar Nätra och Sidensjö församlingar sin nya kyrkoherde i samband med högmässan i Nätra kyrka klockan 11. Biskop Eva Nordung Byström leder högtiden.

2016-03-09
Kajsa Åslin