Foto: Kerstin Stickler/Härnösands stift

Biskopen ger ut diktsamling

I dagarna har biskop Eva Nordung-Byströms nya bok skickats till medarbetare i stiftets församlingar. Boken innehåller dikter, tankar och sånger om att vara människa, om tvivel, tro och liv.

Boken med titeln Vila i Guds hand  har biskop Eva Nordung-Byström skrivit med anledning av att hon går i pension i höst, som en avskedsgåva till medarbetare i församlingarna och på stiftskansliet.  

Det är hennes tredje bok som biskop för Härnösands stift. Till skillnad från de tidigare böckerna som främst haft en inomkyrklig målgrupp, är det här en bok som kan vara till glädje för en vidare läsekrets.

Biskopens texter speglar livet skiftningar och rymmer både glädje och sorg, både naturens rytm och kyrkoårets gång. Eller som den beskrivs i baksidestexten: Här samsas svalor i seglande vindflykt, stjärnregn och daggvått gräs tillsammans med vardagens stress och oro, buller och brus, påskdag och gryningsljus.

Texterna är illustrerad med bilder av liv och miljöer i Härnösands stift, tagna av fotografen Kerstin Stickler. Bilden ovanför den här texten är hämtad ur boken.

Boken Vila i Guds hand är utgiven av Verbum och kan beställas på förlagets webbplats, där finns också möjlighet att bäddra några sidor för att få flera smakprov av boken.

 Tro

Tro är inte att leva efter regler
Tro är inte att kunna alla bud
Tro är inte att vara utan tvivel
Tro är inte att fatta allt om Gud

Nej, tro är att våga
vila i Guds hand,
att lita på Gud
fast man tvivlar ibland

Ja, tro är att komma
precis som man är
och bäras av honom
som allt i världen bär.

Eva Nordung-Byström, u r boken Vila i Guds hand