Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Konfirmation 2019-2020

Välkommen årets konfirmander! På den här sidan finns mer information kring träffar, läger och kontaktuppgifter till ledare.

Konfirmationen i Svenska kyrkan innehåller många spännande saker. Framför allt vill vi vara tillsammans och uppleva vad kristen tro kan vara. Det blir ett härligt, intressant och roligt år med sköna träffar i kyrkan.

 

Vi träffas på torsdagar i S:t Johannes

Vi träffas i S:t Johannes på torsdagar kl. 15.30-17.30. Från kl. 15 serveras mellanmål.

Vi börjar varje konfirmandträff gemensamt i helgrupp och sedan träffas vi i mindre grupper och arbetar med dagens tema. Ibland ser vi en film och diskuterar den, ibland jobbar vi på andra sätt med bild, musik och pyssel i smågrupper. Innan vi avslutar varje träff samlas vi i kyrkan för en andakt.

Konfirmationshögtiden

Mycket bra genomfört under det år som ni har haft konfaläsning. Som förälder har jag följt resan, allvarliga samtal om både det ena och det andra, samtidigt så mycket roligt barnen har upplevt. Jag är övertygad om att de kommer ha med sig mycket från konfan resten av sina liv.

En konfa-pappa

Konfirmationen är för unga i hela kommunen, och även för dig som inte bor i Habo kommun. Konfirmationsgudstjänsten sker i Habo kyrka men finns önskemål om att ha konfirmation i Gustav Adolfs kyrka och Brandstorps kyrka undersöker vi möjligheten att lösa det.

Särskilda behov

Konfirmationen är till för alla, och om du har särskilda behov vill vi försöka anpassa oss till dem, så att du känner att du kan vara med på dina egna villkor. Kontakta Maria Liljenberg för samtal och mer information.

Konfirmationen i Svenska kyrkan är kostnadsfri!

 

Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig till:

Monica Fullana Kilefors, 036-496 15,
monica.fullana.kilefors@svenskakyrkan.se

Maria Liljenberg, 036-496 08,
maria.liljenberg@svenskakyrkan.se 

Datum som är bra att skriva upp i sin kalender

25 augusti kl. 10
”Inskrivning” Vi välkomnar de nya konfirmanderna i söndagens gudstjänst. Därefter fortsätter vi med fika och informationsträff för konfirmander och föräldrar.

29 augusti kl. 15.30
Första konfirmandträffen. Mellanmål serveras från kl. 15.

7 september
Upptaktsdag för konfirmandgruppen. Vi åker iväg på utflykt till Borås över dagen. Där ska vi bland annat prova på att klättra höghöjdsbana.

4-6 oktober
Konfirmandläger på Gransnäs ungdomsgård.

20 maj - 24 maj 2020
Konfirmandläger på Gransnäs ungdomsgård.

30-31 maj 2020
Konfirmation i Habo kyrka, lördag eller söndag.

Klicka här för att ladda ner datumen på en pdf-fil.

ANMÄLAN TILL KONFA:

Vi ser gärna att din anmälan har kommit in innan 21 augusti! Genom att lämna in denna blankett ger vårdnadshavare och konfirmander samtycke till att Habo pastorat registrerar de personuppgifter som ni uppger. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom pastoratet och endast i syfte att administrera konfirmationen.