Konfirmation 2019-2020

Det är dags att anmäla sig till konfa för hösten 2019 - våren 2020.

Konfirmationen i Svenska kyrkan innehåller många spännande saker. Framför allt vill vi vara tillsammans och uppleva vad kristen tro kan vara. Det blir ett härligt, intressant och roligt år med sköna träffar i kyrkan.

Lyft dina funderingar och frågor

Vi börjar varje konfirmandträff gemensamt i helgrupp och sedan träffas vi i mindre grupper och arbetar med dagens tema. Ibland ser vi en film och diskuterar den, ibland jobbar vi på andra sätt med bild, musik och pyssel i smågrupper. Innan vi avslutar varje träff samlas vi i kyrkan för en andakt. Vi träffas i S:t Johannes på torsdagar kl. 15.30-17.30. Från kl. 15 serveras det mellanmål.

Konfirmationshögtiden

Konfirmationen är för unga i hela kommunen, och även för dig som inte bor i Habo kommun. Konfirmationsgudstjänsten sker i Habo kyrka men finns önskemål om att ha konfirmation i Gustav Adolfs kyrka och Brandstorps kyrka undersöker vi möjligheten att lösa det.

Särskilda behov

Konfirmationen är till för alla, och om du har särskilda behov vill vi försöka anpassa oss till dem, så att du känner att du kan vara med på dina egna villkor. Kontakta Maria Liljenberg för samtal och mer information.

Konfirmationen i Svenska kyrkan är kostnadsfri!

Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig till:

Monica Fullana Kilefors, 036-496 15,
monica.fullana.kilefors@svenskakyrkan.se

Maria Liljenberg, 036-496 08,
maria.liljenberg@svenskakyrkan.se

Datum som är bra att skriva upp i sin kalender

25 augusti kl. 10
”Inskrivning” Vi välkomnar de nya konfirmanderna i söndagens gudstjänst. Därefter fortsätter vi med fika och informationsträff för konfirmander och föräldrar.

29 augusti kl. 15.30
Första konfirmandträffen. Mellanmål serveras från kl. 15.

7 september
Upptaktsdag för konfirmandgruppen. Vi åker iväg på utflykt till Borås över dagen. Där ska vi bland annat prova på att klättra höghöjdsbana.

4-6 oktober
Konfirmandläger på Gransnäs ungdomsgård.

20 maj - 24 maj 2020
Konfirmandläger på Gransnäs ungdomsgård.

30-31 maj 2020
Konfirmation i Habo kyrka, lördag eller söndag.

Klicka här för att ladda ner datumen på en pdf-fil.

ANMÄLAN TILL KONFA:

Vi ser gärna att din anmälan har kommit in innan 21 augusti! Genom att lämna in denna blankett ger vårdnadshavare och konfirmander samtycke till att Habo pastorat registrerar de personuppgifter som ni uppger. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom pastoratet och endast i syfte att administrera konfirmationen.