Konfirmation 2021-2022

Du är inte ensam om att fundera över livet. Du som är född 2007 eller börjar årskurs 8 till hösten är välkommen att bli konfirmand. Anmälan finns längst ner på sidan.

Konfirmationen i Svenska kyrkan innehåller många spännande saker. Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig. Under konfirmationstiden får du testa att ta på dig ett par ”kristna glasögon” och se dig omkring med ”kristna ögon”. Vad tror du att du skulle se? Skulle du upptäcka något nytt omkring dig? Kanske inuti dig? Se gamla grejer på ett nytt sätt? Många blir förvånade.

Onsdags- eller torsdagsgrupp

Vi träffas i Kyrkans hus/S:t Johannes kyrka på onsdagar kl. 14.30-16.30 eller torsdagar kl. 15.30-17.30.

Vi erbjuder två grupper, därför kan du välja vilken dag som passar dig bäst, onsdagar eller torsdagar. Skulle din situation förändras under året, finns det möjlighet att byta dag/grupp i samråd med ledarna.

Alla är välkomna att vara med

För att vara med på konfirmationen behöver du varken vara döpt eller medlem i Svenska kyrkan. Men det behövs för att du ska konfirmeras, det vill säga för att du ska kunna delta vid själva konfirmationsgudstjänsten i juni nästa år. Dop och medlemskap kan vi hjälpa dig med under året.

Mångfald

Mycket bra genomfört under det år som ni har haft konfaläsning. Som förälder har jag följt resan, allvarliga samtal om både det ena och det andra, samtidigt så mycket roligt barnen har upplevt. Jag är övertygad om att de kommer ha med sig mycket från konfan resten av sina liv.

En konfa-pappa

Alla ungdomar som beslutar sig för att konfirmera sig i Svenska kyrkan i Habo ska möts med kärlek och respekt, oberoende av sexuell läggning och könsidentitet.

I vårt konfirmandarbete strävar vi efter en miljö där alla ungdomar ska känna sig trygga, välkomna och viktiga. Vi jobbar aktivt med frågor som rör mångfald och vi strävar efter att vara en inkluderande kyrka, där alla får plats. Hör gärna av er till oss om ni har frågor angående detta.

Vi erbjuder roliga och intressanta resor och läger

Någon gång under hösten åker vi på läger till en lägergård. På vårterminen träffas vi under en helg i någon av våra församlingshem för att dagen därpå medverka i gudstjänsten. Under kristi himmelsfärdshelgen 2022 åker vi på konfirmandläger med hela gruppen.

Konfirmationen innehåller några lägerdygn. Tycker du det är jobbigt att sova borta? Det är fler som känner som du, därför kan vi tillsammans med dig och dina vårdnadshavare hitta lösningar som gör att du känner dig trygg.

Konfirmationen i Svenska kyrkan är gratis

Svenska kyrkan står för alla kostnader i samband med konfaträffarna så som mellanmål, resor och lägeravgift.

Särskilda behov

Konfirmationen är till för alla, och om du har särskilda behov vill vi försöka anpassa oss till dem, så att du känner att du kan vara med på dina egna villkor. Kontakta Johannes Karlsson för samtal och mer information.

Konfirmationshögtiden

Konfirmationen är för unga i hela kommunen, även för dig som inte bor i Habo kommun. Konfirmationsgudstjänsten sker i Habo kyrka. Finns det önskemål om att ha konfirmation i Gustav Adolfs kyrka och Brandstorps kyrka undersöker vi möjligheten att lösa det.

Datum som är bra att skriva upp i sin kalender

29 augusti kl. 10.00
”Inskrivning”. Vi välkomnar alla nya konfirmander i söndagens gudstjänst i Habo kyrka. Därefter fortsätter vi med fika och informationsträff för konfirmander och föräldrar i Sockenstugan.

v. 35
Första konfirmandträffen i Kyrkans hus/S:t Johannes för både onsdags- och torsdagsgruppen. Vi börjar med mellanmål.

18 eller 19 september
Upptaktsdag för konfirmandgrupperna. Vi åker på
utflykt till Isaberg över dagen. Där ska vi bland annat
prova på att klättra höghöjdsbana.

8-10 oktober
Konfirmandläger på Gransnäs ungdomsgård.

25-29 maj 2022, kristi himmelsfärdshelgen
Konfirmandläger på Gransnäs ungdomsgård.

4 eller 5 juni 2022, pingstafton och pingstdagen
Konfirmation i Habo kyrka, lördag eller söndag.

Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig till:

Monica Fullana Kilefors, församlingspedagog
036-496 15, monica.fullana.kilefors@svenskakyrkan.se

Rickard Abrahamsson, ungdomsledare
036-496 03, rickard.abrahamsson@svenskakyrkan.se

Johannes Karlsson, ungdomsledare
036-496 24, johannes.karlsson@svenskakyrkan.se

Erica Boge, diakon
036-496 04, erica.boge@svenskakyrkan.se

ANMÄLAN TILL KONFA:

Vi ser gärna att din anmälan har kommit in innan 25 augusti! Genom att lämna in denna blankett ger vårdnadshavare och konfirmander samtycke till att Habo pastorat registrerar de personuppgifter som ni uppger. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom pastoratet och endast i syfte att administrera konfirmationen.

VÄLJ VILKEN DAG SOM PASSAR DIG BÄST. Kryssa i vilken grupp du helst vill gå i, onsdags- eller torsdagsgruppen. Observera att det vid för få anmälda kan bli en grupp och vi inte erbjuder båda dagarna.