Konfirmation 2022-2023

Du är inte ensam om att fundera över livet. Du som är född 2008 eller börjar årskurs 8 till hösten är välkommen att bli konfirmand. Anmälan finns längst ner på sidan.

Konfirmationen i Svenska kyrkan innehåller många spännande saker. Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig. Under konfirmationstiden får du testa att ta på dig ett par ”kristna glasögon” och se dig omkring med ”kristna ögon”. Vad tror du att du skulle se? Skulle du upptäcka något nytt omkring dig? Kanske inuti dig? Se gamla grejer på ett nytt sätt? Många blir förvånade.

Onsdags- eller torsdagsgrupp

Vi träffas i Kyrkans hus/S:t Johannes kyrka på onsdagar kl. 14.30-16.30 eller torsdagar kl. 15.30-17.30.

Vi erbjuder två grupper, för att du  ska kunna välja vilken dag som passar dig bäst; onsdagar eller torsdagar. Om din situation förändras under året har du möjlighet att byta dag/grupp i samråd med ledarna.

Lyft dina funderingar och frågor

Under en konfirmandträff kan allt hända.... Men oftast har vi ett tema för dagen som vi presenterar och utforskar på alla möjliga sätt. Genom lek, övningar, samtal, tävlingar, samarbetsmetoder med mera utmanar vi oss själva och varandra. Konfirmationen rymmer allt mellan himmel och jord. Det blir ett härligt, intressant och roligt år. Vi ser fram emot att lära känna dig!

Alla är välkomna att vara med

För att vara med på konfirmationen behöver du varken vara döpt eller medlem i Svenska kyrkan. Men det behövs för att du ska konfirmeras, det vill säga för att du ska kunna delta vid själva konfirmationsgudstjänsten i maj nästa år. Dop och medlemskap kan vi hjälpa dig med under året.

Mycket bra genomfört under det år som ni har haft konfaläsning. Som förälder har jag följt resan, allvarliga samtal om både det ena och det andra, samtidigt så mycket roligt barnen har upplevt. Jag är övertygad om att de kommer ha med sig mycket från konfan resten av sina liv.

En konfa-pappa

Mångfald

Alla ungdomar som beslutar sig för att konfirmera sig i Svenska kyrkan i Habo ska mötas med kärlek och respekt, oberoende av  ursprung, sexuell läggning och könsidentitet.

I vårt konfirmandarbete strävar vi efter att erbjuda en miljö där alla ungdomar ska känna sig trygga, välkomna och viktiga. Vi jobbar aktivt med frågor som rör mångfald och vi strävar efter att vara en inkluderande kyrka, där alla får plats. Hör gärna av er till oss om ni har frågor angående detta.

Vi erbjuder roliga och intressanta resor och läger

Någon gång under hösten åker vi på läger till en lägergård. På vårterminen träffas vi under en helg i någon av våra församlingshem för att dagen därpå medverka i gudstjänsten. Under kristi himmelsfärdshelgen 2023 åker vi på konfirmandläger med hela gruppen.

Konfirmationen innehåller några lägerdygn. Tycker du det är jobbigt att sova borta? Det är fler som känner som du, därför kan vi tillsammans med dig och dina vårdnadshavare hitta lösningar som gör att du känner dig trygg.

Konfirmationen i Svenska kyrkan är gratis

Svenska kyrkan står för alla kostnader i samband med konfaträffarna så som mellanmål, resor och lägeravgift.

Särskilda behov

Konfirmationen är till för alla. Om du har särskilda behov vill vi försöka anpassa oss till dig, så att du känner att du kan vara med på dina egna villkor. Kontakta Johannes Karlsson för samtal och mer information om detta.

Konfirmationshögtiden

Konfirmationen är för unga i hela kommunen, men också för dig som inte bor i Habo kommun. Konfirmationsgudstjänsten sker i Habo kyrka. Finns det önskemål om att ha konfirmation i Gustav Adolfs kyrka och Brandstorps kyrka undersöker vi möjligheten att lösa det.

Datum som är bra att skriva upp i sin kalender

28 augusti kl. 10.00

”Inskrivning”. Vi välkomnar alla nya konfirmander i söndagens gudstjänst i Habo kyrka. Därefter fortsätter vi med fika och informationsträff för konfirmander och föräldrar i Sockenstugan.

v. 35

Första konfirmandträffen i Kyrkans hus/S:t Johannes för både onsdags- och torsdagsgruppen. Vi börjar med mellanmål.

Foto: Monica Fullana Kilefors

17 september, lördag

Upptaktsdag för konfirmandgrupperna. Vi åker på utflykt över dagen. Vi ska bland annat prova på att klättra höghöjdsbana.

14-16 oktober

Konfirmandläger på Gransnäs ungdomsgård.

17-21 maj 2023, kristi himmelsfärdshelgen

Konfirmandläger på Gransnäs ungdomsgård.

27 eller 28 maj 2023, pingstafton och pingstdagen

Konfirmation i Habo kyrka, lördag eller söndag.

Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig till:

Monica Fullana Kilefors, församlingspedagog
036-496 15, monica.fullanakilefors@svenskakyrkan.se

Rickard Abrahamsson, fritidsledare
036-496 03, rickard.abrahamsson@svenskakyrkan.se

Johannes Karlsson, fritidsledare
036-496 24, johannes.karlsson@svenskakyrkan.se

Erica Boge, diakon
036-496 04, erica.boge@svenskakyrkan.se

Andreas Gunnmo, präst
036-496 05, andreas.gunnmo@svenskakyrkan.se

Vi som arbetar med konfirmanderna

Vi är många som arbetar med konfirmandgrupperna. Arbetslaget består av pedagoger, präst, diakon och ett stort gäng unga ledare. De unga ledarna är ungdomar som nyligen konfirmerats och valt att fortsätta hänga i kyrkan. En del är äldre ungdomar som under flera år varit med som ledare på konfirmandträffar och läger.

ANMÄLAN TILL KONFA:

Vi ser gärna att din anmälan har kommit in innan 25 augusti! Genom att lämna in denna blankett ger vårdnadshavare och konfirmander samtycke till att Habo pastorat registrerar de personuppgifter som ni uppger. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom pastoratet och endast i syfte att administrera konfirmationen.

VÄLJ VILKEN DAG SOM PASSAR DIG BÄST. Kryssa i vilken grupp du helst vill gå i, onsdags- eller torsdagsgruppen. Observera att det vid för få anmälda kan bli en grupp och vi inte erbjuder båda dagarna.