Kreta

Vigslarna äger rum på tre ställen: Chania, Rethymno och Hersonissos.

Vigselplatserna är utomhus och alldeles i närheten av en grekisk kyrka. Den grekiska kyrkan har gett oss tillåtelse att vara där och de sköter om området. Varje brudpar ska göra som grekerna själva gör när de har vigslar i en kyrka, betala en summa pengar för detta. Lämpligast sker det genom att man går in i kyrkan och betalar 20€ för att tända ett ljus, om inte det går betalar ni till den svenske prästen som ser till att den grekiska kyrkan får gåvan.

I Chaniaområdet håller vi i den lilla byn Nopigia, strax väster om Kolimbari. Här kan ni välja mellan att vigas utanför en liten kyrka eller på en nybyggd antik teater. Koordinaterna på Google Maps är 35.509727, 23.711216.

I Rethymnon sker vigslarna utanför kapellet Agios Spiridon vid muren till Fortet med utsikt över havet. Koordinaterna på Google Maps är 35.371564,24.469146.

I Hersonissos äger vigslarna rum på den vackra platsen vid kapellet Agios Georgios. Koordinaterna på Google Maps är 35.337199,25.386293.

 

 

Support Chania

Karolin Karlsson

Karolin Karlsson kan vara er behjälplig med frågor runt ert bröllop när det gäller tavernor, restauranger, frisör, fotograf, florist och transporter mm. Hon har stor erfarenhet av resebranchen och är gift och bosatt på Kreta. Karro har stor lokalkännedom och vi kan varmt rekommendera henne. Kontakta Karolin Karlsson på mail: info@brolloppakreta.se eller http://www.brolloppakreta.se  

Vigselplatser på Kreta

Chania

Vigselplatsen i Chania-området finns i den lilla byn Nopigia, strax väster om Kolimbari.

Rethymnon

Agios Spiridon med utsikt över västerhavet.

Hersonissos

Utsikt från kapellet Agios Georgios