Keskustelukumppani

Joskus meillä on tarve puhua jonkun kanssa, joka kuuntelee ja jolla on vaitiolovelvollisuus. Jos haluat puhua papin tai diakonin kanssa, voit ottaa yhteyttä seurakuntaasi. Iltaisin ja öisin voi soittaa Päivystävälle papille (Jourhavande präst).

Nämä tukimuodot toimivat ruotsin kielellä:

Päivystävä pappi: Päivystävään pappiin voit ottaa yhteyttä puhelimitse, digitaalisella kirjeellä tai chattaamalla. Puhelinpäivystys on auki 21.00-06.00 joka yö, chattaus 20.00-24.00. Yhteyttä ottava saa puhua Ruotsin kirkon papin kanssa, jolla on erityinen tehtävä ja koulutus päivystyksessä toimimiseen. Papeilla on vaitiolovelvollisuus. Sekä pappi että soittaja ovat nimettömiä toisilleen.

Kirkon päivystyspalvelu: Kirkon päivystyspalvelu on toisaalta Ruotsin kirkon keskustelupäivystys Göteborgissa, toisaalta vastaanotto, joka tarjoaa keskusteluterapiaa yksityisille. Keskustelupäivystykseen voit soittaa (Puhelinpäivystys) tai kirjoittaa (verkkopalvelu SOS-kirjelaatikko). Puhelinpäivystys on auki arkisin 13-21 ja la-su-pyhisin 16-21. SOS-kirjelaatikko on käytettävissä vuorokauden ympäri, vastauksen saa 72 tunnin sisällä. Puhelinpäivystyksen vastaajat ovat tavallisia kanssaihmisiä, jotka on valittu ja koulutettu tehtävään. Psykoterapiavastaanotolla tapaat terapeutin. Keskusteluihin tarvitaan aikavaraus ja niistä otetaan maksu.

Kirkon perheneuvonta Göteborgissa: Perheneuvonta on tarkoitettu pareille ja perheille, joilla on ongelmia. Soita ja tilaa aika numerosta 031-15 53 50, puhelinaika ma-torstai 9-10.

Stadsmissionin Keskustelupalvelu nuorille (aikaisemmin KUM, Kyrkans Ungdomsmottagning): Tarjoamme keskustelutilaa nuorille 14-25-vuotiaille, jotka itse haluavat puhua jonkun kanssa. Voit tulla luoksemme, kun elämä tuntuu vaikealta tai hämmentävältä. Ulospääsy lukkiutuneesta tilanteesta voi alkaa yrittämällä puhua siitä. Tärkein tehtävämme on kuunnella sinua ja tarjota keskusteluille turvalliset puitteet. Tarkoitus on, että voit ottaa itsesi tosissasi ja hakea omia vastauksia. Jokainen keskustelu kestää 45 minuuttia, ja voit tulla säännöllisesti joko lyhyen tai pitkän ajan kuluessa. Me täällä työskentelevät olemme kuraattoreja ja pappeja. Keskustelut ovat ilmaisia, ja voit olla nimettömänä, jos haluat.

Sielunhoitokeskus: Göteborgin hiippakunta tarjoaa Sielunhoitokeskuksessa keskustelutukea työntekijöille, luottamushenkilöille ja aatteelliselta pohjalta työskenteleville.