Foto: S Adman

Skolkontakter

Vill du och din klass lära er mer om kristna högtider och traditioner? Vill ni titta in i och lära er mer om Hamrånge & Hille kyrka? Eller är du nyfiken på vad Bibeläventyret är för något?

Bibeläventyr
Bibeläventyret är ett skolmaterial för åk 4–5. Materialet är icke-konfessionellt och med hjälp av berättande, drama, rörelser, ramsor och trolleri går vi igenom bibelns berättelser och sätter in dem i ett historiskt, geografiskt och kulturellt sammanhang.
Bibeläventyret är kostnadsfritt för skolan. Kostnaden för det material vi använder betalas av Gävle Kristna råd och vi instruktörer gör det inom våra tjänster.

Mer information finns på  bibelaventyret.se                                                               

 

Foto: Albin Hillert/IKON

Flera högtider under året har sin grund i händelser ur Jesu liv. I våra församlingar inbjuder vi klasser att vandra med i berättelsen.

Några exempel är:
Julvandring 
Vi får träffa Josef och Maria. Hos herdarna möter vi ängeln som berättar om barnet som ligger i stallets krubba. Tillsammans med stjärntydarna följer vi stjärnan till Betlehem.

Vem bor i advent?                                                                      
Vi får träffa 4 historiska personer som alla hör ihop med adventstiden. De berättar om vilka de är och hur de hänger ihop med dagens firande och traditioner.

Påskvandring
Med hjälp av Jesus, lärjungar och deras vänner får vi veta varför kristna firar påsk. Vi vandrar med i berättelsen och får uppleva de märkliga händelser som Jesus och lärjungarna var med om den speciella påsken, i Jerusalem, år 33.

Vi gör även skräddarsydda lektioner med olika teman. T.e.x. psalmer, kyrkoår, kyrkvisningar, orgelvisning, kyrkogårdsvandring och bibelkunskap.