Fotbollsdag Vifors 2016
Foto: S Adman

Kyrka-Idrott

Det är roligt att röra på sig! Att ge sig ut på en gräsmatta, basketplan, isbana, löparbana, innebandyplan och tillsammans med kompisar få jaga en boll, en puck, hoppa högre eller längre och få känna hjärtat slå lite extra – det ska vara roligt!

Det är viktigt att våra barn mår bra. Fysisk aktivitet är en del av välbefinnandet. Och det är av stor vikt att aktiviteten är lustfylld – det ska vara roligt att röra på sig.

alla är olika - olika är bra

I samverkan med lokala idrottsföreningar vill Svenska kyrkan arbeta för en positiv idrottskultur. Genom lekar och samtal får barnen fundera över rättvisefrågor och relationer.

Hille församling sponsrar Hille IF och det finns planer på att fördjupa samarbetet.
I Hamrånge deltar församlingen i Norrhams fotbollsskola (Landslagets fotbollsskola) och har bedrivit sommarsimskola i samarbete med Svenska livräddningssällskapet.