Foto: Magnus Aronson/IKON

Dop

Dopet är Guds kärleksförklaring till varje människa. Dopet visar att vi - långt innan vi kan prestera någonting - är älskade av Gud.

Vid dopet samlas vi för att hälsa en ny människa välkommen i församlingen. Dopet är själva ingången till kyrkan och det kristna livet. Det som sker i dopet är att Gud tar emot den som döps i sin gemenskap. 

Inför dopet hör prästen av sig för ett samtal om vad dopet innebär, hur dopgudstjänsten kan utformas, eventuella faddrars medverkan och annat pratktiskt. Här kan ni dela era tankar inför dopet. Ni kan bland annat ha önskemål om psalmer och övrig musik som ni vill ska framföras. Här finns förslag på några doppsalmer.

På dopdagen finns prästen tillsammans med kyrkomusiker och vaktmästare på plats till er hjälp. 

Efter dopet kan ni kostnadsfritt låna församlingssalen i Färgelanda prästgård eller Högsäters församlinghem för dopkalas om så önskas. 

Församlingen har dopklänningar att låna ut. 

Svenska kyrka döper alla som vill. Små barn, unga och vuxna är alla lika välkomna att döpas. Man behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om - dopet är en gåva som bara är att ta emot. 

Vill ni boka ett dop ringer ni till församlingsexpeditionen på tel: 0528/100 05 säkrast tisdager och fredagar mellan kl.10.00-12.00 eller via e-post fargelanda.forsamling@svenskakyrkan.se