Swisha din kollekt

Nu kan du enkelt ge kollekt och bidra till församlingarnas insamlingar via Swish.

Kollekt 

För att gåvan ska behandlas som kollekt ska pengarna ha kommit in på pastoratets bankkonto lördag, söndag eller måndag. Betalningen ska också vara märkt med kyrkans namn. Inbetalningar som görs övriga dagar i veckan, samt betalningar där kyrkans namn inte är angivet, kommer att behandlas som en gåva/insamling till söndagens kollekt i S:t Olofs kyrka. 

Swisha till nummer 123 520 55 70 och ange kyrkans namn

Diakonalt arbete - Falköpings pastorat

Svenska kyrkans sociala arbete kallas diakoni. Enklast kan det beskrivas som den kristna tron omsatt i praktisk handling. Kyrkan har ett uppdrag att hjälpa människor i fysisk, psykisk och andlig nöd. I Falköpings pastorat är Diakonins hus - Fredriksbergs kyrka navet i det diakonala arbetet. Läs mer här!

Stötta diakonin i Falköpings pastorat. Swishnummer: 123 173 40 52

Församlingarnas insamlingsmål

Slöta-Karleby församling: Hela människan RIA - Falköping 

Hela Människan RIA är kyrkornas gemensamma sociala arbete. Det handlar om tron på alla människors lika värde och rätten till ett värdigt liv. Man arbetar stärkande för, och tillsammans med, människor som lever i en utsatt livssituation och verkar för att minska utanförskapet och ge människor möjlighet till förändring. Läs mer här! 

Slöta-Karleby församlings insamling till projektet.
Swishnummer: 123 271 00 69

Åslebygdens församlings: Svenska kyrkans internationella arbete: Koprojekt, Tanzania

Utsatta människor får utbildning i jordbruksteknik, modern djurhållning och produktion av mejeri-produkter. Sedan får de en dräktig kviga. Familjen ger senare tillbaka två kalvar till projektet. De kan i sin tur lämnas vidare till nästa familj. Projektet finns i fler än 200 byar och många tusen kor har delats ut. Läs mer här!

Åslebygdens församlings insamling till projektet.
Swishnummer: 123 459 41 15

Falköpings, Mössebergs och Yllestads församling:
Svenska kyrkans internationella arbete: Mentormammor

Äldre, erfarna mödrar i Etiopien, Sydafrika och Swaziland besöker unga mammor som har det svårt på olika sätt. Målet är att ge dem kunskap, hälsovård och självkänsla. De yngre mammorna ska få stöd att hjälpa sig själva och sina barn till bättre hälsa och ett tryggare liv. Idag omfattas ungefär 13 000 mammor och barn av projektet. Läs mer här!

Falköpings, Mössebergs och Yllestads församlings insamling till projektet.
Swishnr: 123 413 75 50