Foto: Sebastian Streith

”Dopet var mäktigt!”

Ailin Skog, citykonfirmation

Du konfirmerades i gymnasiet. Varför blev det så?
– Jag var inte redo eller intresserad i åttan när de flesta andra konfirmerade sig. Jag ville få ut så mycket som möjligt av konfirmationen och därför ville jag vänta.

Vad var bäst med konfirmandtiden?
– Att träffa nytt folk var väldigt kul. Och så lägren! Det är ju det som gör att man blir tight som grupp. Men jag är också glad för allt jag fick lära mig. Det gav mig bättre förståelse för kyrkan och tron och en annan syn på allt. Det ledde till att jag började läsa Bibeln varje dag och det är mysigt.

Vad var det viktigaste du lärde dig?
– Många olika saker! Men viktigast var att få upprepat och börja förstå att ”Gud älskar och förlåter”. Att få en fördjupad förståelse för vad kristen tro verkligen är.

Du döptes under konfirmandtiden, hur var det?
– Det var mäktigt! Det är svårt att sätta ord på känslan. Men under konfirmandtiden fick jag ju en lite större förståelse för vad dopet innebär. Att sedan få uppleva det – det var mäktigt. Allt föll liksom på plats.

Vad vill du säga till någon som funderar på att anmäla sig?
– Gör det bara! Det är en väldigt härlig tid och man får så mycket. Men känn dig inte pressad att göra det i åttan om du inte är redo. Det är helt ok att vänta om det passar dig bättre.