Other languages with Google Translate

Vår inre miljö

Miljö handlar inte bara om det yttre utan också om det som finns på insidan

Gudstjänst!

Pilgrimsvandring!

Andlig vägledning!

Föreläsning med Stefan Edman den 17 april 2018 i Ekebyhovskyrkan!

Sjunga i kör!

Retreater!

Vet du vad som händer i kroppen när du sjunger?

Hormonsystemet och immunsystemet påverkas och ”må-bra-hormoner”, bland annat. Oxytocin, utsöndras i blodet. Dessa goda hormoner är ångestdämpande och smärtlindrande. Stora muskelgrupper i kroppen stimuleras, till exempel mellangärdet och bröstkorgens muskulatur. Långsam djup andning sänker pulsen och blodtrycket. Detta påverkar i sin tur det parasympatiska nervsystemet, som är ett anti-stress-system.

Vill du läsa mer?
Gå in på körsång får oss att må bra-suntarbetsliv eller https://www.suntarbetsliv.se/forskning/hallbar.../korsang-far-oss-att-ma-bra

Miljösamordnare:

Susanne  Olsson