Other languages with Google Translate

EKERÖ PASTORAT Besöksadress: Björkuddsv 2, 17834 EKERÖ Postadress: BOX 116, 17822 EKERÖ Telefon:+46(8)56038700 E-post till EKERÖ PASTORAT

Vår inre miljö

Miljö handlar inte bara om det yttre utan också om det som finns på insidan

Stanna upp ett ögonblick. Ge dig själv en stund för bara dig.

Pilgrimsvandring

Ett underbart sätt att vara mitt i naturen och samtidigt vandra i sina tankar är att pilgrimsvandra.

Du kan vandra i Sverige, Norden, Europa och världen. Här är några länkar till vandring i Stockholm och Sverige:

Pilgrimscentrum i Tyresö

Pilgrimsvandring Svenska kyrkan

Vet du vad som händer i kroppen när du sjunger?

Hormonsystemet och immunsystemet påverkas och ”må-bra-hormoner”, bland annat. Oxytocin, utsöndras i blodet. Dessa goda hormoner är ångestdämpande och smärtlindrande. Stora muskelgrupper i kroppen stimuleras, till exempel mellangärdet och bröstkorgens muskulatur. Långsam djup andning sänker pulsen och blodtrycket. Detta påverkar i sin tur det parasympatiska nervsystemet, som är ett anti-stress-system.

Vill du läsa mer?
Gå in på körsång får oss att må bra-suntarbetsliv eller https://www.suntarbetsliv.se/forskning/hallbar.../korsang-far-oss-att-ma-bra

Miljösamordnare:

Susanne  Olsson