Foto: Mårten Gudmundhs

Kraft och hopp i klimatnödens tid

Storkyrkan onsdag den 10 maj från kl. 18 :00

Biskop Andreas Holmberg bjuder in: Kraft och hopp i klimatnödens tid. 
Storkyrkan onsdag den 10 maj från kl. 18 :00 


I mars släpptes biskop Andreas Holmbergs herdabrev Gud såg att det var gott -Att vara människa och kyrka i klimatnödens tid. Onsdagen den 10 maj kl. 18:00, med drop-in med musik från 17:30, inbjuder biskop Andreas till en kväll för allmänheten i Storkyrkan i Stockholm, där bokens tema diskuteras och fördjupas. 

Journalisten Niklas Ekdal är moderator och kommer att samtala med biskop Andreas och en inbjuden panel. Panelen består av representanter från såväl civilsamhälle som politik, forskning, aktivism och miljöorganisationer: Kall Andersson, klimatpsykolog, Esmeralda Sjögren och Ag nes Hjorts berg, från nätverket Aurora, Lovisa Hagberg, chef governance & policy på Världsnaturfonden och Jytte Guteland, riksdagsledamot och socialdemokraternas talesperson i klimatfrågor som i samtalet representerar de folkvalda. 
Syftet med kvällen är att ge inspiration och att skapa en mötesplats för fördjupande och existentiella samtal utifrån klimatsituationen - och sprida budskapet om hopp och att förändring är möjlig. 

Kvällens program: 
17:30 Drop-in. Domkyrkoorganist Johan Hammarström spelar och det finns möjlighet att i kyrkorummet uttrycka klimatsorg och klimatförundran. 

18 :00 Biskop Andreas hälsar välkommen. 

Niklas Ekdal samtalar med biskop Andreas och därefter följer panelsamtal. 
Samtalet avrundas ungefär 19:45 och följs av mingel med tilltugg i kyrkorummet. 

Fri entre och ingen anmälan. 
Varmt välkommen att vara med!