Ekerö kyrkas nya orgel

Invigdes söndagen den 22 oktober 2017 kl 11 och 15 ORGELfokus-programmet säsongen 2017-2018

Skaffa ny orgel är stor sak

Ekerö kyrka får med nya orgeln en ny själ. Att man beslutat sig för att bygga detta fina högkvalitativa och vackra instrument är märkvärdigt i ordets allra mest positiva betydelse. Det är en stor ekonomisk satsning, det ligger ett stort engagemang från flera bakom och framför allt så visar det att här har vi en församling som är beredd att satsa. Att satsa på kvalitet lönar sig alltid. Nu finns förutsättningarna för att göra det allra bästa av gudstjänster och förrättningar i många generationer. För att markera vår glädje över att vi fått ett nytt instrument presenterar vi en serie konserter där vår nya orgel är i fokus. Program för serien, som fått namnet Orgelfokus, finns på sista sidan.

Bild: Magnus Aronson

Varmt välkommen att komma och låta dig hänföras av instrumentens drottning!

Kerstin Baldwin Sterner
organist i Ekerö pastorat