Roger Pontare fyllde Vilhelmina kyrka

Nyhet Publicerad

I lördags gästade Roger Pontare Vilhelmina kyrka för att bjuda på en julkonsert. Gensvaret lät inte vänta på sig då kyrkan var fylld till bredden. Med närmare ord drygt trehundra personer!

Foto: Patrik Marthin

 

 

- Det var ett publikhav. Det här med julmusik det drar ju, sedan är han en kändis och denna kombination bidrog till den fullsatta kyrkan, säger Karolina Lif, organist i Vilhelmina församling.

Foto: Patrik Marthin

Men det var i sanning inte bara Roger Pontare som gladde i Vilhelmina kyrka i lördags. För värdskapet och som ”förband”, om man vill använda ett populärkulturellt uttryck, stod Vilhelmina kyrkokör och framförde sina låtar innan Roger Pontare med en fackla i sin hand gjorde entré till låten Joy to the World.

Roger Pontare är ute på en turné just nu och ett besök till Vilhelmina var faktiskt något som initierades av Roger själv.

- Pontares produktionsbolag kontaktade oss och kollade om det var möjligt, säger Karolina Lif.

Minnesgoda läsare kommer kanske ihåg att han faktiskt besökte Vilhelmina och kyrkan för två år sedan. Det besöket lär ha gjort avtryck i den karismatiske sångaren då han valde att komma tillbaka. Det i sin tur gladde Vilhelmina kyrkokör storligen.

Trots Karolinas ”varningar” om att det skulle bli mycket arbete under hösten, då det också hållits en stor konsert tillsammans med Mariakören från Stensele församling så tvekade inte någon inför möjligheten att delta i den här konserten.

- Roger hade med sig egna musiker och egen ljudtekniker så allt var mycket proffsigt. Han var även väldigt nöjd med vår kör och allt annat runt i kring och tyckte också det var roligt att det var vinter här i Vilhelmina. Härligt med ren luft och alltihopa, säger Karolina Lif, organist i Vilhelmina församling och körledare för Vilhelmina kyrkokör.

Foto: Patrik Marthin