Stämningsfulla adventskonserter i helgen

Nyhet Publicerad

Resultatet av gott samarbete mellan Stensele och Vilhelmina församlingar!

Nu i söndags, första söndagen i advent hölls den traditionsenliga adventskonserten i Vilhelmina kyrka. Konserten i Vilhelmina hade föregåtts av en likadan i Storuman dagen innan.
I år var nämligen konserterna ett samarbete mellan Vilhelmina församlings kyrkokör och Stensele församlings, Mariakören.

Programmet och uppläget som var samma hos båda församlingarna innehöll till stor del musik hämtad ut JULORATORIET av J S Bach men även adventsklassiker som "Advent" av Otto Olsson

- Det som känns extra roligt att lyfta fram var det fina samarbetet vi haft mellan Vilhelmina och Stenseles körer. Det var mycket spännande och berikande, säger Karolina Lif, organsist i Vilhelmina församling. 

Stämningen under de båda konserterna beskrivs som förväntansfull och glad och besökarna kunde verkligen känna av julstämning.

Att stämningen beskrivs just på det sättet är kanske inte så konstigt med tanke på att övandet inför dessa konserter hade pågått i ett och ett halvt år. Förväntan var hög och tonerna satt där de skulle!

- Det känns extra fint och högtidligt att få sjunga med en orkester, det sker inte varje dag i Vilhelmina kyrka, säger Karolina Lif.

Utöver de båda körerna deltog även ett ett antal musiker, dessa var:
Siw Burman, violin
Erland Israelsson, violin
Karl Winberg, violin
Karin Genberg, viola
Ulrica Forsman, flöjt
Rose-Marie Winberg, sång
Ingemar Wäcklen, sång
Friedrike Kirchner, Barbro Lindfors och Karolina Lif, dirigenter

Foto: Kurt Ekbäck