Nu förbereds nästa års midsommarfirande i Fatmomakke!

Nyhet Publicerad Ändrad

Nu när det lackar mot jul känns väl julgranar mer aktuellt än midsommarstänger. Men i Fatmomakke är vi ute i god tid och planerar redan nu midsommaren 2017!

Förra veckan fällde vi den gran som ska bli ny midsommarstång. Den gamla är lappad och lagad för många gånger och ska nu bytas ut för säkerhets skull.

I måndags fraktade vi den åtta och en halv meter långa granstammen till Stinnerbomsbacken i Fatmomakke med bil och sista biten fyrhjuling. Sedan barkades den av och skiner nu ljusgul i höstsolen. Nu får den får ligga på tork tills våren då den ska hyvlas och behandlas vidare. En ny tvärslå till stången är också gjord iordning och ligger på tork den också.

Foto: Annica Hed

 

 

Foto: Annica Hed
Foto: Annica Hed

Midsommarfirandet i Fatmomakke har gamla anor och är en stor turistattraktion, därför är förhoppningen att den nya midsommarstången ska invigas med lite festlighet och klippa band. Vem ska få äran att klippa bandet?

Eftersom nya stammen kommer vara mycket tyngre att resa jämfört med den gamla så efterlyses starka män och kvinnor som är beredd att hugga i till Fatmomakkes midsommar 2017!

Foto: Annica Hed