Uppskattad barnverksamhet i Saxnäs

Nyhet Publicerad

Fredagen 29 april hade kyrkans barnverksamhet i Saxnäs sin terminsavslutning som firades med en familjegudstjänst.

Foto: Annica Hed

Barnen som kallar sig ”Tisdagsgänget” (eftersom träffarna är på tisdagar) spelade en pjäs om Moses i vassen som de jobbat på under hela terminen. Senare under gudstjänsten delades Barnens Bibel ut till 6-åringar, och som avslutning på en trevlig afton samlades alla uppe på kyrkloftet för ett redigt fikakalas med mycket hembakta kakor som föräldrar tagit med sig.

Präst Ronny Thellbro höll i gudstjänsten och Rose-Marie Winberg var kantor.

Barnverksamheten i Saxnäs hade legat i träda under en längre tid när diakon Anna Ingvarsdotter startade upp den igen och fann en fungerande form. När hon nu har slutat sin tjänst tog Annica Hed och Evelina Olofsson upp tråden och fortsatte barnverksamheten.

Foto: Gunnar Edman

Annica Hed är till vardags kyrkvaktmästare i Vilhelmina församlings fjälldistrikt. Evelina Olofsson som bor i Grytsjö är en mångsysslare som bland annat jobbar med samisk språkundervisning och konfirmationsverksamhet.

Under hösten och vårvintern har ett troget gäng med sju barn i lågstadieålder träffats varje tisdag på loftet i Saxnäs kyrka.

Efter fika har det varit en bibelberättelse på en gammeldags flanograf och sedan har det pratats om stora och små frågor i livet.

Avslutningsvis har det varitt pyssel och sång eller teater. Tisdagsgänget tyckte själva att det varit väldigt speciellt och mysigt med dessa tisdagar och för att visa sin uppskattning gav de varsin fin blomstergåva till Annica och Evelina denna avslutningskväll.

I barnen finns kyrkans och allas vår framtid och denna kväll kändes framtiden stark och lovande med så engagerade och duktiga barn.

Foto: Annica Hed
Foto: Annica Hed
Foto: Annica Hed
Foto: Ronny Thellbro
Foto: Gunnar Edman