Barnverksamheten i Vilhelmina spränger gränser

Nyhet Publicerad Ändrad

Tisdagskvällarna har denna höst haft svårt att rymma de hundratalet barn som enbart deltar i ”Huset fullt”. Denna grupp med de övriga barnverksamheterna gör att över 200 barn träffas varje vecka för spännande verksamheter i Församlingshemmet och fritidshemmet Prästkragen.

Terminen avslutas varje år med ett veckoslutsläger som har Församlingshemmet som bas och förläggning. Alla deltar inte i avslutningen men tillräckligt många för att förläggningen ska bli en utmanande uppgift beträffande organisation och säkerhet. I barnverksamheten deltar numera även barn från andra länder och kulturer. Dessa saker tillsammans gör att man med visst fog kan säga att Vilhelmina församlings barnarbete spränger gränser.

Lördagen och söndagen den 5 och 6 december var det så dags för höstterminens avslutning.
Av verksamhetens 200 barn slöt 100 upp och grupperna deltog i lite olika verksamheter.
På lördagsmorgonen åkte årskurs 4-6 till Östersund för att besöka Boda Borg. De kom sedan tillbaka på kvällen för att övernatta i Församlingshemmet. Kvällen avslutades med ”nattbio” där några somnade innan filmen var slut.
Barn från förskoleklass till årskurs 3, inklusive fritidshemmet Prästkragen började lägret på lördag eftermiddag med att bada och bowla i Vilhelmina. De yngsta barnen åkte sedan hem för att sova och kom tillbaka på söndagsmorgonen.
Årskurs 2-3 fortsatte också sin kväll med film i Församlingshemmet innan det var dags att sova.

Söndag morgon började med frukost som följdes av aktiviteter i Sporthallen, där även de barn som sovit hemma deltog.

Kl 11 var det Familjegudstjänst i Vilhelmina kyrka dit alla lägerdeltagare och ledare gick i procession.
I gudstjänsten medverkade också barn från ”Änglakören” och som mäktigt postludium sjöngs  ”Julen är här” av alla barn och ledare.