Abstrakt illustration av lila bubblor.

Nu öppnar vi upp!

Från och med den 6 juni öppnar vi för ordinarie gudstjänster i pastoratet.

Nya rekommendationer från 1 juni

Regeringen har beslutat att genomföra anpassningar av åtgärderna för att minska smittspridningen av covid-19. Det innebär att fler än åtta personer kommer att få samlas vid sammankomster och tillställningar. Hur många som tillåts beror bland annat på lokalens storlek och om det finns anvisade sittplatser, men maxantalet är 50 personer. Du kan läsa mer på Folkhälsomhyndighetens hemsida.

Vad innebär då detta för oss? Jo, det innebär bland annat att vi kan börja fira gudstjänst tillsammans i våra kyrkor igen! Från och med den 6 juni öppnar vi upp för ordinarie gudstjänster sön- och helgdagar med 50 angivna sittplatser. Platser kommer att anvisas genom utlagda psalmböcker.

De livestreamade gudstjänsterna från Carl Johans kyrka gör samtidigt uppehåll under sommaren.

Hör gärna av dig till vår reception om du har några frågor.

Carl Johans församling

Vi firar mässa i Carl Johans kyrka med 50 angivna sittplatser från och med den 6 juni. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Platser  anvisas genom utlagda psalmböcker. Nattvard delas ut vid kyrkans utgång. Om vädret tillåter serveras kyrkfika utomhus efter mässan.

Den 2 juni startar Hållplats Carl Johan igen efter uppehållet under pandemin. Under sommaren varvas sommarandakt och onsdagsmusik i Carl Johans kyrka.

Högsbo församling

Från och med den 13 juni firar vi gudstjänst tillsammans i Högsbo kyrka. Vi har inte någon ljuständning och firar inte nattvard. Vi tar ansvar för varandra genom att hålla avstånd och sitta på anvisade platser i kyrkan, max 50 personer. Du behöver inte anmäla dig i förväg.

Den 13 och 20 juni börjar gudstjänsten kl.11. Kyrkan är sedan öppen till kl. 15.

Från och med lördagen den 26 juni börjar gudstjänsterna kl. 17.

Masthuggs församling

Från och med den 6 juni öppnar vi för ordinarie gudstjänster sön- och helgdagar med 50 angivna sittplatser i Masthuggskyrkan. Platser anvisas genom utlagda psalmböcker och vi firar inte nattvard. Du behöver inte anmäla dig i förväg.

Vi håller kyrkan öppen för besök alla dagar kl.10–17, med undantag av midsommarafton 25 juni, då kyrkan är stängd.

Missa heller inte alla härliga pilgrimsvandringar som är planerade framöver.

Oscar Fredriks församling

Vi firar gudstjänst med 50 angivna sittplatser från och med den 6 juni. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Platser anvisas genom utlagda psalmböcker.

Vid fint väder ställer vi ut möbler mellan kyrkan och församlingshemmet på tisdagar och onsdagar kl.13–15. Det finns enkelt fika att köpa och någon att växla ett ord med. Är du osäker på om vädret är tillräckligt bra för oss att plocka fram möblerna? Ring till vår reception så berättar de!