Konsertprogram

Orgelkonserter och klassisk musik som arrangeras i S:ta Birgittas kapell, Carl Johans kyrka och Kungsladugårds kyrka.

Musik på klippan

24 NOVEMBER KL. 18, S:TA BIRGITTAS KAPELL
Rolf-Åke Fält spelar orgelmusik av Messiaen, G Hägg, O Malling.

Adventsmusik

1 DECEMBER KL. 18, CARL JOHANS KYRKA
Carl Johans Vokalensemble, solisten Rickard Laby, samt musikerna Lisbeth Vecchi och Petra Hellquist under ledning av Rolf-Åke Fält, musicerar i adventskvällen.

Julsång i Majorna

17 DECEMBER KL. 19, CARL JOHANS KYRKA
Allsång med körer och instrumentalister från Carl Johans och Oscar Fredriks församlingar samt Kungens SanDaler och sångare från Majornakyrkan.

Frid på vår jord – Musik i julnatten

24 DECEMBER KL. 23, KUNGSLADUGÅRDS KYRKA
Julens texter och musik. Stilla natt till slut. Medverkar gör Åsa Johansson
och Helene Rydqvist m.fl.

Julmusik i annandagskvällen

26 DECEMBER KL. 18, CARL JOHANS KYRKA
Vi lyssnar till solisten Björn Larsson ackompanjerad av Rolf-Åke Fält och sjunger med i julens sånger och psalmer.

Musik på klippan

5 JANUARI KL. 16, S:TA BIRGITTAS KAPELL
Carl Johans Vokalensemble leder oss i en kvällsmusik med Christmas Carols. Musiker: Rolf-Åke Fält.

Aftonrodnad

17 januari kl. 21.45, S:ta Birgittas kapell

Nattlig musik av bland andra Bach, Debussy, folkmusik från Kina och
Anatolien samt improvisation framförs av Wu Wei, sheng (kinesisk munorgel) och Cagatay Akyol, harpa.

Konserten sker i samarbete med Frontside Festival, en internationell kammarmusikfestival, där flera programpunkter äger rum i Röda Sten Konsthall. Hela programmet finns på Fronside festivals hemsida.

J H Maunder: Bethlehem

2 februari kl. 18, S:ta Birgittas kapell

Maunders engelska senromantiska juloratorium får sammanfatta den gångna jultiden. Carl Johans Vokalensemble och solisterna Heléne Jonsson, Fredrik Jonasson, Richard Laby och organisten Berit Larsson, under ledning av Rolf-Åke Fält.

Musik på Klippan

1 mars kl. 18, S:ta Birgittas kapell

Dansk och finsk ensemblemusik med Per Broström, klarinett, Jani Fleivik,
cello, och Rolf-Åke Fält, piano, orgel. Bland annat en Serenade av E Hartmann.

Fastekonsert

14 mars kl. 17, Carl Johans kyrka

Oscar Fredriks kammarkör ger en konsert med musik som väcker eftertanke och stillar till meditation.

Stabat Mater

21 mars kl. 17, Carl Johans kyrka

Oscar Fredriks Ceciliakör framför, tillsammans med musiker ur Oscar
Fredriks Sinfonietta, Stabat Mater av Pergolesi.

John Stainer: The Crucifixion

29 mars kl. 18, S:ta Birgittas kapell

Carl Johans Vokalensemble framför Stainers passionsoratorium tillsammans med solisterna Marcus Liljedahl, tenor, Björn Larsson, bas och Berit Larsson, organist, under ledning av Rolf-Åke Fält.

The Stations of the Cross

10 april kl. 15, Carl Johans kyrka

Musik och text vid nionde timmen. Rolf-Åke Fält spelar Alan Ridouts orgel-
svit ”The Stations of the Cross” i fjorton satser, som flätas samman med
Bo Setterlinds texter i ”Via Dolorosa”.

Musik i Långfredagens aftonstund

10 april kl. 18, S:ta Birgittas kapell

Carl Johans Vokalensemble och solist Mats Persson sjunger musik av bland andra Sisask, Nystedt, Bäck och Kurt Törnvall under ledning av Rolf-Åke Fält.