Vigsel

Många gifter sig i våra kyrkor och kapell. Svenska kyrkan inbjuder till vigsel / välsignelsegudstjänst som lyfter fram högtiden, glädjen och ansvaret i denna gemenskap. Tider för vigsel i våra kyrkor och kapell är lördagar kl 15, 16 eller 17. Efter överenskommelse kan förrättningen ske på annan plats än i kyrkan. Tid och plats bestämmer ni då tillsammans med aktuell präst.

Vigsel bokas genom pastorsexpeditionen 0243-771 01

Förnyelse av äktenskapslöften

Välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap

Välsignelse av partnerskap

Lokal för bröllopsfest

I samband med vigsel- eller välsignelsegudstjänsten erbjuder Svenska kyrkan i Borlänge möjlighet att låna något av våra församlingshem för bröllopsfesten. Detta är kostnadsfritt om akten skett i vår församling. Lokalen bokas hos respektive vaktmästare.

Brudkrona

I några av våra kyrkor och kapell finns brudkronor för utlåning. Kontakta vaktmästaren för mer information.

Mer om vigsel på Svenska kyrkans nationella sidor

Boka lokal för dopkaffe eller bröllopsfest

OBS! Under Coronatid är det inte möjligt att boka församlingshem för dop- eller bröllopsfest. Detta gäller tillsvidare.

Bokning av församlingshem vid dop- och vigselgudstjänster sker hos pastorsexpeditionen tel. 0243-771 01

Läs mer om lokaler för uthyrning