Vanliga frågor om vigsel

Frågor och svar inför vigseln

Får vi kasta ris, strössel eller blomblad på vigselparet vid Boo kyrka?
Då Boo kyrka är en populär kyrka för dop och vigslar så undanber vi oss att ni kastar ris, strössel eller blomblad över vigselpar. Nästa par som gifter sig eller dopfamilj kanske har en annan smak eller tycke kring vad som ligger vid entrén till kyrkan. Jubel och applåder är ett härligt sätt att fira utanför kyrkporten!

Får vi smycka kyrkan inuti vid vigsel?
Boo kyrka är ljus och vacker, men givetvis går det bra att göra utsmyckningar på kyrkbänkarna. Då ansvarar ni själva både för dekorationen och att se till att ta bort utsmyckningen direkt efter gudstjänsten. Dekorationerna får av hänsyn till inredningen inte tejpas eller fästas med häftmassa. De kan istället hängas eller bindas.

Vi har hört att det finns vaser till kyrkbänkarna att låna, stämmer det?
Ja, det stämmer. Dessa vaser till kyrkbänkarna behöver beställas av vaktmästeriet i god tid innan gudstjänsten. Tala med bokningen om era önskemål.

Går det bra att skåla för vigselparet utanför kyrkan?
Ja, så länge bubblet är alkoholfritt. Se också till att ni får med er både glas och flaskor från kyrkan, så att nästa dop eller vigselfölje får en fin miljö att vistas med. Soptunnorna är till för mindre skräp och inte flaskor och plastglas.

Vi har en sångsolist som ska sjunga vid vigseln. Hen vill öva tillsammans med er kyrkomusiker. Hur gör man då?
Enklast är att ni ber er sångsolist att direkt kontakta den musiker som tjänstgör vid vigseln. De kan då tillsammans komma överens om en lämplig till för att repetera tillsammans.