Vi vill finnas här för dig

Behöver du hjälp med praktiska saker som matinköp eller att hämta medicin? Eller bara någon att prata med när dagarna känns långa och enformiga? Här får du mer information om hur vi kan hjälpa dig eller en anhörig!

Vill du ge en diakoni-gåva?

Corona gör livet tufft för människor i vårt närområde. Därför det viktigt att vi som församling fortsätter att stötta och hjälpa genom vårt diakonala arbete. Efter att arbetslösheten har ökat dramatiskt är det många människor som har det tufft ekonomiskt. Det kan vara din granne, ditt barns klasskompis eller damen bredvid dig på bussen.

Det finns möjlighet att bidra med en diakoni-gåva som vi förmedlar till dem som vi kommer i kontakt med. Detta kan du göra på flera sätt:

- Swisha valfri summa på nummer 123-3310448. Märk med diakoni-gåva.

- Insättning av valfri summa på plusgiro 14 72 22-4. Märk med diakoni-gåva.

Genom ditt medlemskap i Svenska kyrkan hjälper du oss att ge stöd till dem som behöver det allra mest, året runt!

Behöver du hjälp?
Du kan få hjälp att handla eller hämta apoteksvaror.
Kontakta i första hand Röda Korset på 070-550 46 00 eller beredskap.nacka@redcross.se.
I dessa tider behöver vi hjälpa varandra, därför samarbetar Röda Korset Nacka, Svenska kyrkan och Nacka kommun.

Vill du ha någon att prata med?
Du som bär på oro eller känner dig ensam, välkommen att höra av dig till oss. Vi samtalar över telefon eller hos oss i Kyrkans hus i Orminge C. Ring 08-747 66 00 och be att få tala med en präst eller diakon.

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar mellan kl 17-08. Ring 112 och fråga efter jourhavande präst. Det går också att chatta med en präst på www.svenskakyrkan.se.

Telefonvän
Det kan vara skönt att ha någon att prata med de vanliga sociala kontakterna begränsas. Nu söker vi både dig som vill ha någon att prata med, och dig som vill ta emot samtal. Vi behöver varandra i tider som dessa!

Välkommen att ta kontakt med Karin Gustafsson, diakon
Tel. 08-747 66 23 eller e-post karin.g.gustafsson@svenskakyrkan.se
Jag samordnar telefonkontakten och kommer överens om ett upplägg som passar just dig.

Stort behov av volontärer under sommaren!

Under coronapandemin samarbetar Nacka kommun, Röda Korset och Svenska Kyrkan med inhandling till äldre samt personer i riskgrupp. Har du tid att hjälpa till i sommar kan du mejla till beredskap.nacka@redcross.se eller anmäla dig via denna länk.

Kyrkan mitt i byn

Måndagar   & torsdagar kl. 14-15.30 står vi vid Centrala parken eller Kyrkans hus med vår kaffevagn. Välkommen att dricka en kopp kaffe med bulle!